Zaposleni u Port of Adria 4.decembra započinju generalni štrajk

Zaposleni u preduzću Port of Adria u ponedeljak, 4.decembra stupaju u generalni štrajk. To je potvrđeno od čelnika sindikata u  ovom preduzeću.

Oko 170 radnika, odnosno dvije trećine zaposlenih, u preduzeću Port of Adria (PoA) ranije su najavili  generalni štrajk za 4. decembar ukoliko im se ne povećaju plate, a 30. novembar je rok koji su dali menadžmentu većinskog vlasnika preduzeća Global portsa da  zaposlenima povećaju zarade.

Radanici PoA su tražili i od premijera Milojka Spajića  da se uključi u pregovore i pomogne im u rješavanju njihovog egzitencijalnog pitanja.

Predsjednik Sindikalne organizacije PoA, Ratko Stanisavljević je kazao je da od ponedeljka počinje potpuna obustava rada, a trajaće dok poslodavac radnicima ne poveća plate.

U međuvremenu Mehmet Kutman, generalni direktor  Global portsa koji je većinski vlasnik preduzeća Port of Adria najavio je dolazak u Bar 12.decembra.

– Mi hoćemo da razgovaramo sa gospodinom Kutamnom, ali ostajemo istrajni u obustavi rada dok nam poslodavac ne poveća zarade – kazao je Stanisavljević.

Podsjetimo, na štrajku upozorenja koji je održan u drugoj polovini oktobra, radnici su tražili povećanje plata za 40 posto.

Izvor: dan.co.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *