Održan seminar „Zaštita na radu u digitalnom dobu“

Savez sindikata Crne Gore organizovao je 8. i 9. novembra 2023. u Budvi seminar: „Zaštita na radu u digitalnom dobu“. U radu ovog skupa učestvovali su članovi sindikata–predstavnici zaposlenih za zaštitu i zdravlje na radu. Seminar je realizovan u okviru Projekta “Sindikat sindikatu” koji organizuju sindikati iz Švedske LO, TCO i SACO, a posredstvom Regionalne kancelarije MKS/PERC iz Sarajeva.

Ovo je četvrta edukativna aktivnost o aktuelnim i savremenim temama koje se odnose na zdravlje i zaštitu na radu.

Trudimo se da savremene i aktuelne teme predstavimo na inovativan način, i iz tog razloga u sklopu Seminara organizuujemo mini radionice sa simulacijama. Digitalizacija sve više prožima naš svakodnevni život i rad, i samim tim potreban je i adekvatan pristup zaštiti i zdravlju na radu. Našim polaznicima smo obezbjedili i dodatni edukativni materijal, kako bi se kroz eksponencijalni efekat mreže povećao i broj radnika koji su uključeni u ovu djelatnost – rekao je Vladimir Krsmanović, menadžer Projekta.

Jovana Bošković, iz Direkcije za poslove zaštite i zdravlja na radu, istakla je da je sinergija rada, kreatora politike, nadzora, stručnih lica uz podršku jačine koju nose sindikalni predstavnici za poslove zaštite i zdravlja na radu, jedini put, da se ostvare strateški ciljevi Crne Gore u ovoj oblast, a to je obezbjeđenje sigurnog radnog mjesta za sve zaposlene.

Na Seminaru su izneseni zaključci koji pokazuju zajednički napredak u ovoj oblasti, gdje su se kroz konkretne primjere od učesnika uvidjeli da jačanje kapaciteta stručnih lica mora imati oslonac u djelovanju sindikalnih predstavnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *