Ženska prava za inkluzivnu demokratiju

Povodom Međunarodnog dana žena, 8. marta, Odbor za ravnopravnost Saveza sindikata Crne Gore želi da istakne važnost kontinuirane borbe za prava žena u svim sferama društva, uključujući i radnu sredinu. Ovaj dan nije samo prilika za slavlje dostignuća žena, već i podsjetnik na neophodnost nastavka borbe za ravnopravnost.

Sindikati igraju ključnu ulogu u promociji jednakih prava i pravednih uslova rada za sve radnike i radnice. Borba za ravnopravnost u radnom okruženju ne samo da poboljšava kvalitet života žena, već doprinosi i ekonomskom prosperitetu zajednice.

Ovogodišnja tema Međunarodnog dana žena, ,,Investirajte u žene: Ubrzajte napredak“, poziva nas da djelujemo sada i odlučno kako bismo ostvarili promjene koje su neophodne za postizanje potpune ravnopravnosti. To znači borbu protiv rodno zasnovane diskriminacije na radnom mjestu, osiguravanje pristupa jednakim mogućnostima za napredovanje i unapređenje karijere, kao i borbu protiv rodno zasnovanih razlika u platama.

Odbor za rodnu ravnopravnost SSCG poziva sve sindikalne članove i članice, kao i sve ostale građane i građanke, da se pridruže u borbi za ravnopravnost i solidarnost. Samo zajedničkim naporima možemo ostvariti pravednije društvo u kojem će svaka osoba imati jednake mogućnosti i prava, bez obzira na pol, rasu, ili bilo koji drugi lični karakteristiku.

Ovog 8. marta, neka nam bude podsjetnik da je borba za ravnopravnost kontinuirani proces koji zahtijeva angažovanost svih nas.

Investirajte u žene: Ubrzajte napredak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *