GENERALNI SEKRETAR ĆE BITI IZABRAN PO STATUTU

Na Skupštini Saveza sindikata Crne Gore koja je održana 4. marta odlučeno je da se za izbor generalnog sekretara, na kongresu 28. aprila, kandidati predlažu po Statutu, kao i članovi Nadzornog odbora i članovi Statutarne komisije. Usvojeno je takođe da granski sindikati do 8. aprila dostave imena predloženih delegata koji će učestvovati u izborima na kongresu.

Na Skupštini SSCG je takođe odlučeno da imena kandidata za generalnog sekretara dostave Granskih sindikata SSCG do 1. aprila, uz prethodno sprovedene aktivnosti u sindikalnim organizacijama.

„Kongres će se organizovati isključivo po Statutu, a pojedini napisi u medijima koji tvrde da će biti samo jedan kandidat na kongresu nijesu tačni, obzirom da kandidati trebaju da budu tek predloženi. Svi granski sindikati, odnosno njihovi članovi, mogu da predlože svoje kandidate koji mogu biti izabrani na kongresu“ – kazao je generalni sekretar SSCG Duško Zarubica

Na sjednici Skupštine donešena je odluka da se predsjednik Skupštine SSCG Borislav Delibašić imenuje kao predstavnik SSCG za člana Odbora direktora u Crnogorskom fondu stambene solidarne izgradnje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *