ODLUKA GLAVNOG ODBORA: Od Vlade ponovo tražiti bezuslovno povećanje zarada

Članovi sindikata uprave i pravosuđa Crne Gore odnosno zaposleni u državnoj upravi, lokalnim samoupravama i pravosuđu su rekli da se ne slažu da za njih nema uvećanja zarada.

Naime, na sastanku sa rukovodstvom sindikata Premijer je prije nekog vremena rekao da nema sredstava da se povećaju zarade za zaposlene u ovim sektorima. Ovakvom situacijom članstvo našeg sindikata je otvoreno diskriminisano u odnosu na zaposlene u prosvjeti i zdravstvu kojima je najavljeno uvećanje zarada.

Na juče održanom sastanku Glavnog odbora sindikata donijeta je odluka da se od Vlade traži da što hitnije obezbjedi sredstva kako bi se u prvoj polovini 2020. godine planiralo uvećanje zarada za ove kategorije zaposlenih u visini od najmanje 15 %. Odluka sa Glavnog odbora je takođe da se informiše Vlada Crne Gore o neslaganju članstva sa odlukom da nema novca za nas, posebno u situaciji kada su plate u našem sektoru, osim funkcionera, jedne od najmanjih u državi i gdje novca ima za sve drugo osim za nas iz državnog sektora. Opet smo se zvanično obratiti Vladi Crne Gore da što prije sjednemo i razgovaramo o bezuslovnom povećanju zarada, jer se kontinuiranom uvećanju cijena hrane, energenata, odnosno osnovnih životnih režija jedino može parirati povećanjem veoma malih zarada državne administracije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *