MILENKO ŠUŠIĆ NOVI PREDSJEDNIK SINDIKAT SUDSTVA CRNE GORE

Na danas održanoj drugoj izbornoj skupštini Sindikata sudstva Crne Gore izabran je novi predsjednik Milenko Šušić.

Sindikat sudstva je novoformirani sindikat koji je u zadnje dvije godine postao punopravni član saveza sindikata Crne Gore dobio reprezentativnost.

 Za predsjednika su bili predloženi Đorđe Perović iz Vrhovnog suda, Bjanka  Vujović iz Višeg suda Podgorice i Milenko Šušić iz Osnovnog suda Nikšić.

 Većinom glasova u prvom krugu izabran Milenko Šušić. Sastanku su prisustovali predstavnici svih 26 sindikata sudova Crne Gore. 

Izabrani predsjednik Milenko Šušić u svom programu je posebno apostrofirao jačanje jedinstva u sindikatu sudstva i Savezu sindikata Crne Gore, jačanje socijalnog dijaloga sa poslodavcom, kolektivni ugovor od poslodavca za sve zaposlene u sudstvu i što aktivniji sindikalni rad predstavnika svih sindikalnih organizacija i svih članova sindikata sudstva.

Na zahtjev dosadašnjeg predsjednika Sindikata sudstva Nikole Ćipovića zakazana je Izborna skupstina sindikata sudstva Crne Gore, sto je Ćipović obrazložio profesionalnim obavezama u Sudskom savjetu i privatnim obavezama, ali je i na samoj skupštini istakao da ostaje za punu saradnju i doprinos u budućem radu Sindikata sudstva Crne Gore. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *