VLADA UPOZNATA SA STAMBENIM PROBLEMOM ZAPOSLENIH U BEZBJEDNOSNIM INSTITUCIJAMA

Problem realizacije izgradnje zgrade za zaposlene u bezbjednosnim institucijama u Herceg Novom predstavlja prevelik trošak komunalnog opremanja i nije ga moguće riješiti bez pomoći Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva finansija i socijalnog staranja i Vlade Crne Gore, čulo se na današnjem sastanku kod savjetnika potpredsjednika Vlade Filipa Adžića.

Sastanku su prisustvovali predsjednik sindikata bezbjednosnih institucija Crne Gore Mladen Šuškavčević, menadžer Opštine Herceg Novi Dušan Vukić, sekretar sekretarijata za prostorno planiranje i izgradnju Vladislav Velaš, kao i predstavnica vlasnika zemljišta Minja Ivanović Bulatović.

Kako je saopšteno iz Vlade, savjetnik Adžić upoznat je sa problemom na koji je naišao Sindikat bezbjednosnih institucija prilikom realizacije projekta stambene zgrade za zaposlene u bezbjednosnih institucija u Herceg Novom.

Adžić je istakao da postoji spremnost kabineta potpredsjednika Vlade da pomogne u rješavanju problema nastalog prilikom realizacije ovo projekta i da je kabinet spreman razmotriti sva moguća rješenja koja su u zakonskom okviru.

– Crna Gora je u posljednjih godinu pokazala veći senzibilitet prema socijalnoj pravdi svih građana, pa i zaposlenih u bezbjednosnom sektoru. Dodatno nas ohrabruje u realizaciji ovog projekta i to što postoji volja i spremnost Opštine Herceg Novi da da maksimalan doprinos u rješavanju ovog problema – naglasio je Adžić.

On je zaključio da je bezbjednosni sektor prva linija odbrane države i da oni zaslužuju posebnu pažnju u rješavanju stambenih problema zaposlenih, ističući nadu da će u budućnosti biti sve više sličnih projekata u svim gradovima Crne Gore. Adžić i Šuškavčević razgovarali su i o mogućnostima realizacije sličnih projekata i u drugih gradovima Crne Gore.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *