Sindikat uprave Crne Gore traži povećanje zarada u javnom sektoru

Sindikat uprave Crne Gore na Glavnom odboru donio je odluku da traži povećanje zarada u javnom sektoru uzimajući u obzir da imamo najamanje zarade u državnom aparatu, a s obzirom da je program Evropa sad obezvrijedila inflacija uslovljena krizom u svijetu čime je, ističu, ugrožen već loš standard njihovih zaposlenih.

“Od 2016. godine ne računajući program Evropa sad koja je donijela niz nelogičnosti,  sektoru javne uprave nije uvećana zarada, dok je drugim djelatnostima uvećavana nekoliko puta. Potrebno je da visina zarada u budućnosti izjednači sa svima ostalim stručnim spremama iz na primjer prosvjete i zdravstva, jer se i bez državne i lokalne uprave ne može funkcionisati”, kazao je Ranko Božović, predsjednik Sindikata uprave Crne Gore.

Glavni odbor Sindikata uprave Crne Gore podržava sve napore koje ulažu granski sindikati i Vlada Crne Gore, a posebno resorni ministar finansija Aleksandar Damjanović u cilju povećana zarada zaposlenih.

“Stoga, još jednom tražimo da se uzmu u obzir sadašnje zarade u javnom sektoru i da se kroz njihovo povećanje valorizuje rad i doprinos zaposlenih u ovom dijelu državnog sistema. Nezadovoljstvo državne administracije kulminira do granica nezadovoljstva koja od nas traži da radikalizujemo načine naših zahtjeva, tako da u cilju prevazilaženja nastalog pogoršanja materijalnog statusa zaposlenih u uvjerenju smo da ćemo sa Vladom Crne Gore i resornim Ministarstvom finansija naći kompromis u rješavanju trenutnog stanja izazvanog globalnom ekonomskom krizom”, poručuje Božović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *