„Prvo značajno povećanje zarada poslije dužeg perioda“

Predsjednik Sindikat Uprave policije Mladen Šuškavčević poručio je da su ministri u Vladi Crne Gore podržali većinu zahtjeva, među kojima su najvažniji uvećanja koja su izglasana.

Šuškavčević je najavio da će uvećanje koeficijenata u visini od 20 odsto, stupiti na snagu 01. januara 2023.

„To će značajno poboljšati njihov materijalni položaj“, istakao je Šuškavčević.

Takođe navodi da su uspjeli da obezbijede dodatno uvećanje sa novom Odlukom o dodatku na osnovnu zaradu za obavljanje poslova na određenim radnim mjestima, kojom se zarada uvećava za još 20 odsto.

„Ubrzo ćemo potpisati i prvi Kolektivni ugovor za policiju kojim će se su poboljšati trenutni uslovi rada“, dodao je Šuškavčević.

Podsjetio je da su poslanici Skupštine Crne Gore, usvojili izmjene člana 180 Zakona o unutrašnjim poslovima kojim su propisani uslovi za penzionisanje policijskih službenika i time omogućili da policijski službenik može, sa 50 godina staža, 30 godina penzijskog staža i 10 godina provedenih na poslovima na kojima se staž osiguranja uvećava 12/16, poći u zasluženu penziju.

„Velika povoljnost je u važenju izglasanih uslova, jer ovi uslovi važe do kraja 2025 godine“, objasnio je Šuškavčević, te dodao da je ovo prvo značajno povećanje zarada policijskim službenicima poslije dužeg perioda.

Sindikat Uprave policije će, kako je najavio, i dalje nastaviti aktivnosti na poboljšanju uslova rada zaposlenih u policiji i MUP-u.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *