Adžić: Nakon 30 godina potpisan kolektivni ugovor za zaposlene u MUP-u

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić danas je u Vili Gorica sa predsjednicima reprezentativnih sindikata MUP-a  i Uprave policije potpisao Kolektivni ugovor za zaposlene u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Ministar Adžić je ovom prilikom istakao zadovoljstvo što su službenici danas prvi put dobili Kolektivni ugovor kojim se uređuju njihova prava i obezbjeđuju mnoge povoljnosti. Današnji čin potpisivanja se može smatrati velikim uspjehom, koji je rezultat posvećenosti menadžmenta MUP-a  i predstavnika Sindikata, a na zadovoljstvo svih zaposlenih u MUP-u i Upravi policije.

Kako je ministar istakao, pored značajnih  benefita koji se odnose na uvećanja koeficijenta, povećanja prekovremenih sati, obaveze isplate jubilarnih nagrada, stvaraju se preduslovi i za efikasnije rješavanje stambenih potreba zaposlenih.

Uz sve prethodne napore koje smo ulagali kako bi službenicima koji rade vrlo zahtjevne poslove obezbijedili bolje uslove, danas smo Kolektivnim ugovorom dodatno potvrdili opredijeljenost da unapređujemo materijalni status i  obezbjeđujemo kvalitetnije uslove života za zaposlene, kazao je ministar i dodao da je siguran da će se u narednom periodu nastaviti u tom pravcu.

Mladen Šuškavčević, predsjednik Sindikata Uprave policije i Danilo Radunović, predsjednik Sindikata MUP-a izrazili su veliku zahvalnost ministru i menadžmentu MUP-a koji su prepoznali značaj potpisivanja Kolektivnog ugovora i u proteklom periodu intenzivno radili na kreiranju najpovoljnijeg rješenja.

Poručili su da policijski službenici i službenici MUP-a imaju sada mnogo razloga za zadovoljstvo i dodatan motiv za postizanje još boljih rezultata u radu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *