Babović: Crnogorskom zdravstvu prijeti odliv kadrova

Ministar zdravlja kao ljekar i kolega trebalo bi da je upoznat sa nedostacima u zdravstvu, a ukoliko nije upoznaćemo ga, kazao je u emisiji “Znam da znaš” na Gradskoj TV predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva dr Mihailo Babović.

“Zdravstvo ne može biti rentabilna grana, da neko zarađuje na njemu”, navodi Babović.

Juče su, dodaje, imali presjek stanja.

“Razgovori nijesu bili jednostavni. U nekim momentima bili su burni, ali iskazali smo da ima 18 ili 19 dana od kako smo tražili prijem kod ministra. Na zakazani sastanak koji smo imali ministar se nije pojavio”, naglasio je Babović.

Stekli su, kaže, utisak da se čeka usvajanje budžeta i dovođenje njihovih zahtjeva pred svršen čin.

“Svaki normalan sindikalac ježi se kad čuje riječ ‘štrajk’. To je kao objava rata u nekim okolnostima. U svakom slučaju mi smo zašli duboko u organizaciju štrajka”, rekao je Babović.

Zakon gdje su se svi specijalisti i subspecijalisti izjednačili sa koeficijentima, ističe, nije normalan.

“Sada, i onaj koji operiše i onaj koji se bavi operativom ili statistikom stavljeni su u jedan koš”, objašnjava Babović.

Ministar je juče uvidio našu dobru volju, partnersku ulogu, međutim, kako kaže, nijesu svjesni da crnogorskom zdravstvu prijeti odliv kadrova.

“Sada se čeka ministar finansija, tačnije da se napravi budžetska analiza”, kazao je Babović.

Babović navodi da vjeruje da će zajedno sa ministarstvom zdravlja imati zajednički stav koji će ići ka Vladi.

“Puno puta se pomenula depolitizacija, uvijek ću biti protiv toga da se političari bave koeficijentima i drugim davanjima u zdravstvu. To je sumnja na korupciju”, zaključio je Babović.

Izvor: gradski portal

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *