U DONOŠENJU PREDLOGA ZAKONA ZAPOSLENIH U JAVNOM SEKTORU UČESTVUJE I SSCG

Granski sindikati Saveza sindikata Crne Gore će se u srijedu 18. novembra u 11,00 časova u prostorijama SSCG sastati povodom Predloga Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru. Sastanku će prisustovavati i predstavnik iz Ministarstva finansija kako bi se doprinijelo potpunijem sagledavanju određenih rješenja Predloga Zakona.

Želimo da na taj način da zauzmemo adekvatne stavove, koje ćemo prezentovati na Socijalnom savjetu koji će povodom predloga ovog zakona održati do kraja mjeseca.

Na prošloj sjednici Socijalnog savjeta 6. novembra, koja je ujedno bila i konstitutivna usvojen donesen je zaključak da tema sljedeće sjednice bude upravo Predlog Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru. Predsjednica socijalnog savjeta, ministarska rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević informisala nas je da je pozvala ministra finansija sa svojim saradnicim i on je izrazio spremnost da dođe na sjednicu.

Na sjednici Socijalnog savjeta pokušaćem da usaglasimo neke sporne stvari iz ovog Predloga Zakona i da damo doprinos jačanju socijalnog dijaloga uz napomenu da ubuduće bude praksa da svaki zakon koji se tiče radnih odnosa, rada i po osnovu rada prođe prvo Socijalni savjet pa onda da ide na usvajanje u Skupštinu gdje će socijalni partneri postići najveći mogući stepen saglasnosti. Iz tog razloga zakazujemo sjednicu u srijedu 18. novembra kako bi potpuno spremni došli na sjednicu i da bi Socijalnom savjetu dostavili naše zahtjeve predloge i naše zamjerke sa čim se ne slažemo. Poštujući i uvažavajući socijalne partnere tražimo da u istoj mjeri budemo uvaženi kako bi da postigli maksimalnu saglasnost i najbolji tekst ovog predloga zakona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *