KRGOVIĆ NIKADA NIJE BIO U RADNOM ODNOSU SSCG

Po osnovu najave bivšeg predsjednika opštinskog sindikalnog povjereništva u Bijelom Polju Bogdana Krgovića da će podnijeti tužbu Osnovnom sudu protiv Saveza sindikata Crne Gore po osnovu poništavanja navodnog ,,rješenja o prestanku radnog odnosa“ ističemo da je njegova tvrdnja neosnovana. Što se tiče Saveza sindikata Crne Gore nije u pitanju nikakav revanšizam i osveta posebno kada je riječ o predsjednicima sindikalnih povjereništava odnosno kancelarija.

Krgovićeva ocjena da je ,,rješenje“ kojim je obaviješten o ,,prestanku radnog odnosa“ nestaturno i nezakonito uopšte  ne stoji prije svega što on nikada nije bio u radnom osnosu u SSCG. Funkcija predsjednika povjereništva tj. kancelarija je funkcija koja se obavlja za mandatni period i to je izborna funkcija, a odluku o izboru predsjednika opštinskih povjereništava odnosno kancelarija donosi Skupština Saveza sindikat Crne Gore na predlog sindikalnih organizacija sa te teritorije i granskih sindikata. Tu nije riječ o ,,prestanku radnog odnosa“ već je tu samo riječ o prestanku funkcije. Čudi nas njegov stav da se on buni što će se poslovi obavljati volonterski s obzirom da smatramo da tek sad SSCG sprovodi apsolutnu i pravu reformu vezanu za sindikalni pokret.

Njegova tvrdnja da je on zaposlen na neodređeno vrijeme u SSCG takođe nas čudi jer on kao dugogodišnji sindikalni aktivista treba da pravi razliku šta znači zasnivanje radnog odnosa, a šta znači upravo izborna funkcija. Isto tako treba da zna da je on
bio sindikalni funkcioner koji je izabran od zaposlenih sa te teritorije. On je rekao da je njegov radni angažman pred penzijom, a on ima ukupno 43 godine i četiri mjeseca radnog staža pa je očigledno da je već ,,zreo“ za penziju, tako da je tvrdnja da će svoj status da rješava na Birou rada više nego smiješna.

SLUŽBA ZA INFORMISANJE SSCG

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *