IMOVINA U BEOGRADU BIĆE PONUĐENA JAVNO

Poslovni prostor od 714 kvadrata na Trgu Nikole Pašića u Beoradu u vlasništu Saveza sindikata Crne Gore biće ovih dana ponuđen na prodaju preko međunarodnog oglasa.

Ova odluka organa SSCG je uslijedila, kako je objasnio Pobjedi generalni sekretar ove radničke asocijacije Duško Zarubica nakon što je Savez samostalnih sindikata Srbije, kome je prostor prvo bio ponuđen, odbio da kupi ovaj prostor zbog cijene koja je po njima veća od tržišne.

Zarubica je objasnio da je SSCG bio u obavezi da po Ugovoru o prenosu vlasništva, ovaj poslovni prostor prvo ponude Savezu samostalnih sindikata Srbije po cijeni od 1,4 miliona eura jer su ga mnogi dušebrižnici, kako tvrdi, optuživali da prodaje poslovni prostor bez prethodno raspisanog tendera.

Prije svega ovoga smo naravno vršili procjenu i dobili tržišnu vrijednost od 1,4 miliona eura za ovaj poslovni prostor, međutim i pored toga od Saveza samostalnih sindikata Srbije smo nedavno dobili odgovor da je ta cijena iznad tržišne, da je za njih previsoka i da su raspoloženi da pričaju o nižoj cijeni – kazao je Zarubica. Međutim, on dalje navodi da se shodno odluci Glavnog odbora i Skupštine SSCG sada ide u proceduru raspisivanja javnog oglasa.Za ovaj prostor dugo godina se veže sumnja u neke mutne i nezakonite radnje.  Pominjalo se i mogućnost da se neko ugradio i lično obogatio.

Zatvorene ponude će dolaziti u SSCG, nakon čega ćemo oformiti komisija i naravno zadržati pravo da nikome od prijavljenih ne prodamo ukoliko  ne vidimo zainteresovanost za cijenu koja bi zadovoljila Savez sindikata Crne Gore – kazao je Zarubica. On najavljuje mogućnost i vođenja pregovora za izdavanje tog prostora ukoliko ne bude zadovoljavajućih ponuda.

Sačekaćemo javni oglas da vidimo hoće li biti po SSCG zadovoljavajućih ponuda,  jer je odluka organa Saveza da se taj poslovni prostor proda  – kazao je Zarubica. On podsjeća da je crnogorska javnost od pojedinaca godinama obmanjivana kada je ovaj poslovni prostor u Beogradu u pitanju. Isto tako Zarubica tvrdi da su u SSCG svjesni da postojeću imovinu ove radničke asocijacije nijesu oni stvorili nego da je ona godinama stvarana.

To, međutim ne daje pravo nekom pojedincu da ako se ne slaže sa sindikalnom politikom SSCG on ima pravo na imovinu. Pošto se neki od njih pozivaju na činjenicu da je to imovina članstva. Ne znam šta im to znači. Da li treba podijeliti po dva eura svakom članu ili ne znam koliko bi im pripalo – kazao je Zarubica. Da bi mirnije spavali, on poručuje svojim neistomišljenicima da postoji i drugi dio odluke naše Skupštine SSCG a to je da ta sredstva neće biti potrošena kao što su trošena u prethodnom vremenu na razna obezbjeđenja i agencija.

Naslijedili smo dosta dugova koja smo ipak uspjeli najvećim dijelom da saniramo i sve obaveze u jednoj dinamici pratimo i završavamo. Tako da će sredstva od eventualne prodaje prostora u Beogradu biti upotrijebljena za jačanje sindikata, sindikalnog pokreta, ili izgradnju jednog sindikalnog doma. Uglavnom biće u koristi SSCG i njegovom rukovodstvu tako i svakom članu sindikata – kazao je naš sagovornik.

Na ovaj način, kako smatra Zarubica, stvoriće se uslovi da SSCG u punom kapacitetu štiti prava zaposlenih.

Prostor u Beogradu je samo imovina SSCG

Zarubica je poručio svim dušebrižnicima koji se pozivaju da će obavijestiti specijalnog tužioca prostor u Beogradu  nije samo imovina SSCG da postoje pravosnažne presude koje potvrđuju da je ovaj prostor samo imovina samo Saveza sindikata Crne Gore.Svako ko misli može da traži zaštitu sudskih organa, ali ih podsjećam na postojanje pravosnažnih presuda. Ova imovina SSCG je bila predmet sudskog spora i mi kao legalisti smatramo da će se one poštovati – kazao je Zarubica poručujući dušebrižnicima da se pravda neće dijeliti onako kako oni misle da treba.

Prostor u Beogradu SSCG košta svaki mjesec 2.000 eura

On je podsjetio da su presude donijete prije pet šest godina.To su presude Osnovnog, Višeg suda, postojala je i revizija Vrhovnog suda kako prostora u Beogradu tako i u Podgorici. Tada je odbačen tužbeni zahtjev druge strane i potvrđena da je čitava imovina imovina SSCG – poručio je Zarubica.

Kako je nam je objasnio generalni sekretar SSCG prethodno rukovodstvo ih je, nažalost, zadužilo po osnovu poslovnog prostora u Beogradu.Svaki mjesec smo dužni platiti obaveze od oko 2.000 za komunalije i održavanje bez obzira što prostor ne koristimo – kazao je Zarubica dodajući da im je svakako prioritet da taj prostor prodaju ili stave u funkciju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *