„ODMRZNUTI“ SOCIJALNI DIJALOG

Imajući u vidu činjenicu da je Socijalni savjet ,,zaglavljen“, te da je zastoj u kolektivnom pregovaranju i tripartitizmu, predsjednici granskih sindikata SSCG insistiraju na ,,odmrzavanju“ socijalnog dijaloga i nastavku tripartitizma. Ova odluka nastala je shodno dogovoru predstavnika Saveza sindikata Crne Gore sa sastanaka sa potpredsjednikom Vlade, Milutinom Simovićem, da će se pregovori oko odredbi vezanih za naknadu po osnovu minulog rada, nastaviti u naredna dva mjeseca, tj. do kraja marta tekuće godine.

Ovakav stav predsjednika granskih sindikata i SSCG biće prezentovan na sjednici Socijalnog savjeta koja će se održati u ponedjeljak.

Predsjednici granskih sindikata su jednoglasno zaključili da se stečena prava ne mogu ukidati, niti obim njihov umanjivati. To se posebno odnosi na doživotne naknade za majke sa troje i više djece. 

Ukoliko bude nanesena pravna sigurnost za navedena lica, SSCG će se obratiti Ustavnom sudu sa inicijativom za ukidanje zakonitosti i ustavnosti Izmjena i dopuna Zakona o dječjoj i socijalnoj zaštiti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *