SINDIKATI UPRAVE I PRAVOSUĐA I PORESKE UPRAVE PODNIJELI USTAVNOM SUDU INICIJATIVU

Sindikati uprave i pravosuđa Crne Gore i Poreske uprave podnijeli su Ustavnom sudu Inicijativu za ocjenu ustavnosti Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Ministarstvu finansija, na dio koji se odnosi na Poresku upravu.

Predsjednici sindikata, Nenad Rakočević i Sindikata Poreske Uprave Rade Simonović, su kazali da su više puta u javnosti iznosili neslaganje sa izgledom predloga pomenute sistematizacije i ukazivali na nepočinstva od strane direktora Poreske uprave.

 – Naši sindikati su tek pod javnim pritiskom uspijeli da natjeraju poslodavca da ispoštuje proceduru i primi na razmatranje mišljenje radne grupe o izgledu pomenutog Pravilnika – navode u saopštenju.

Oni su konstatovali da Pravilnik nije saglasan sa Zakonima, kao i da se kroz njega izmišljaju radna mjesta ,,sve u službi nepotizma direktora Poreske uprave“.

– Istinski vjerujemo da ministar finansija, Darko Radunović, nije dobijao prave informacije, odnosno da su mu prezentovali netačne podatke, te iz ovog razloga kao i iz svih navedenih u predatoj Ustavnoj Inicijativi i predlogu Privremene mjere tražimo od njega da razriješi dužnosti direktora Poreske uprave – navode u saopštenju.

Kako su kazali, žele da upoznaju Radunovića sa nezadovoljstvom svih zaposlenih u Poreskoj upravi prvenstveno odnosom i nepoštovanju prema njima od strane upravljačke strukture, kao i postavljanjem nestučnih i neznavenih ljudi kao rješenje za pojedina kadrovska mjesta.

Ustavna inicijativa i predlog Privremene mjere može se preuzeti na sajtu www.sindupcg.me.   

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *