Radnicima duguje i po 18 plata

Iako iz sindikata pozivaju da se iznađe način i isplate zarađene plate zaposlenima u „Vektri Jakić“, radnici poručuju da o njihovim zaradama niko više ne govori. Početkom godine zaposleni u „Vektri Jakić“ poslati su kućama, a proizvodnja u ovoj fabrici je obustavljena. Međutim, radnicima koji su do tada radili na određeno vrijeme ostale su neisplaćene zarade.

Broj neisplaćenih zarada kreće se od 12 do 18, odnosno mi smo radili džabe godinu, do godinu i po. Sada naše plate niko ne pominje, a niko se i ne oglašava da saopšti kakva je dalja sudbina „Vektre Jakić“ kazali su radnici uz poziv Poreskoj upravi da dozvoli da se proda dio imovine, odnosno opreme, kako bi se isplatio makar jedan dio zarađenih radničkih plata.

Iz pljevaljskog opštinskog povjereništva Saveza sindikata podržavaju nekadašnje radnike „Vektre Jakić“ tvrdeći da se plate moraju isplatiti, jer položaj nekadašnjih radnika uopšte nije za pohvalu. Iz tog sindikata posebno ističu da je u momentima pandemije virusa korona jako teško što radnici ne rade, a pritom im se duguju veliki iznosi za plate.

Mora se naći način kako da se isplate plate. Radnicima je najmanje bitno ko će isplatiti zarade kaže povjerenik pomenutog sindikata Ratko Pejović uz pojašnjenje da taj problem treba što prije rešavati. Pejović kaže da on nije dobro informisan oko cjelokupne situacije u „Vektri Jakić“ jer u toj fabrici godinama nema sindikalne organizacije.

Sindikalna organizacija je uništena i zaposleni nijesu imali sindikat koji bi ih zastupao ističe Pejović.

Izvor: DAN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *