ODRŽAN SASTANAK SA MINISTARKOM JAVNE UPRAVE

Delegacija Sindikata uprave i pravosuđa Crne Gore, koju čine Nenad Rakočević i Saša Šimun, sastala se 24. januara 2018. godine sa ministarkom javne uprave Suzanom Pribilović i direktoricom Direktorata za državnu upravu Danijelom Nedeljković Vukčević.

Prilikom razgovora o reformi javne uprave, sa akcentom na reformi državne uprave i lokalne samouprave, posebna pažnja stavljena je na učešće Sindikata uprave i pravosuđa Crne Gore u procesu optimizacije i racionalizacije radnih mjesta. Postignuta je saglasnost da predstavnici Sindikata uprave i pravosuđa Crne Gore budu delegirani u radnim tjelima, kao i da budu upoznati o svim detaljima koji se tiču procesa reforme, a koji se odnose na sektor državne uprave i lokalne samouprave, jer je to oblast djelovanja Sindikata.

Takođe, postoji saglasnost o potrebi češćih sastanaka u svrhu zajedničkog cilja, a to je postizanje najboljih rješenja koja se tiču zaposlenih, kao i uvažavanje Sindikata uprave i pravosuđa Crne Gore kao kvalitetnog sagovornika u međusobnim odnosima ili odnosima socijalnih partnera.  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *