Marković postavio kamen temeljac: Počela gradnja 68 stanova za Vojsku

Premijer Duško Marković postavio je danas na lokaciji Rsojevica u Danilovgradu kamen temeljac zgradi sa 68 stanova koja se gradi za potrebe zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore.

Sa premijerom su bili i predsjednica Opštine Danilovgrad, Zorica Kovačević, Mihailo Volkov, direktor Direktorata za ljudske resurse u Ministarstvu odbrane, te Mladen Burić, predsjednik Sindikata Vojske Crne Gore.

Investitori zgrade na samom ulazu u Danilovgrad i u neposrednoj blizini kasarne „Milovan Šaranović“ su Ministarstvo odbrane i Stambena Zadruga „Odbrana”, a planirani rok izgradnje je 18 mjeseci. Najavljena je izgradnja po sedam jednosobnih i trosobnih, kao i 54 dvosobna stana.

Gradnja zgrade na Rsojevici rezultat je težnji Ministarstva odbrane da na što kvalitetniji način rješava egzistencijalna pitanja zaposlenih u Ministarstvu i u Vojsci.

Budžetom za 2018. opredijeljena su sredstva u iznosu od preko milion eura za ovu stambenu zgradu što, uz prethodno obezbijeđena sredstva, te stvaranje ostalih pretpostavki kroz tenderski postupak, omogućava da u drugoj polovini 2019. bude i useljena.

Zadrugarima će biti omogućeno kreditiranje za kupovinu stanova pod povoljnim kamatnim i drugim bankarskim uslovima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *