NEZADOVOLJNI RUKOVOĐENJEM KALEZIĆA OSNOVALI NOVI SAMOSTALNI SINDIKAT KULTURE CRNE GORE

Danas je održana konstitutivna sjednica Glavnog odbora Samostalnog sindikata kulture Crne Gore, čija je Osnivačka skupština održana krajem 2019. godine, a koji je upisan u Registar Ministarstva rada i socijalnog staranja 20 januara ove godine.

Na ovoj sjednici  je  donešena odluka o konstituisanja Glavnog odbora te  je i  usvojen plan aktivnosti za budući period ovog granskog sindikata, koji , između ostalog, podrazumjeva omasovljavanje članstva i aktivnosti na zaštiti i poboljšanju položaja zaposlenih u djelatnosti kulture.

Na osnivačkoj Skupštini održanoj krajem 2019. godine, iskazano je jasno nezadovoljstvo što oni kao sada već bivši članovi Sindikata kulture CG nijesu bili informisani da je predsjednik ovog Sindikata, Željko Kalezić, isključen iz SSCG, zbog nestatutarnih aktivnosti, i to još 2015. godine, i da je za cijeli taj period, od gotovo 5 godina, članstvo bilo u zabludi.

Zbog toga kao i zbog nezadovoljstva vezanog za rukovođenje ovim granskim sindikatom, određen broj sindikalnih organizacija je istupio iz Sindikata kulture CG, na čijem je čelu još uvjek Željko Kalezić, te je formiran novi granski sindikat, koji djeluje u okviru SSCG, Samostalni sindikat kulture CG.

Samostalni sindikat kulture CG, je nedvosmisleno, jednoglasno zauzeo stav da će se istinski zalagati za dobrobiit svih svoji članova zaposlenih u ovoj djelatnosti, te da sigurno njihove aktivnosti neće biti vođene zadovoljenjem pojedinačnih interesa, što je bio slučaj do sada.

Prvenstveno će se kroz argumentovani i kvalitetan socijalni dijalog boriti za svoja prava, ne zaboravljajući na sve zakonom dozvoljene metode sindikalne borbe.

Samostalni sindikat kulture CG, od svog osnivanja, ozbiljno i savjesno preduzima aktivnosti među kojima je i omasovljavanje članstva, te u konačnom i dokazivanje reprezentativnosti

Ovim putem, predsjednik Samostalnog sindikata kulture CG, Nebojša Radović, poziva  sve zaposlene u djelatnosti kulture da se sindikalno organizuju i  priključe svim budućim aktivnosima od inetersa za zaposlene u ovoj djelatnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *