SAOPŠTENJE SINDIKATA UPRAVE POLICIJE

Poštovane kolege, poštovani građani Crne Gore,

Živimo sa opasnošću koja nam neće pružiti mogućnost da ispravimo načinjenu
grešku.

Nažalost ove greške se plaćaju životima. Ovu tvrdnju dokazuje hiljade smrtnih slučajeva, u protekloj nedjelji, u svijetu, a i prvi registrovani kod nas.

Poštovane kolege i građani, aktuelnu situaciju moramo shvatiti više nego ozbiljno zbog nas samih, naše djece, naših roditelja i nama najbližih i najdražih ljudi koje možemo životno da ugrozimo nepromišljenim postupcima.

Na taj način pomažete svima nama koji smo na prvoj liniji odbrane, a možemo konstatovati i potvrditi da svi segmenti društva i države čine sve da novonastalu situaciju kontrolišu na najbolji mogući način i smanje očekivane posljedice. Sindikat i menadžment Uprave policije, kao i do sada, su jedinstveni u, nastojanjima da se izborimo sa ovom pošasti svjesni poteškoća i nedostatka u resursima, ali i činjenice da se čine svi mogući napori da se obezbijede potrebni uslovi za nesmetan rad i funkcionisanje policijske organizacije.

Kao mnogo puta do sada možemo se ponositi na dosadašnji doprinos koji daju svi policjski službenici obavljajući svoje svakodnevne obaveze i zadatke na očuvanju i kroz doprinos bezbjednosti i zaštiti života i zdravlja građana.

Uvažene kolege, dijelim uvjerenje da ćemo na ovaj način, kao i mnogo puta do sada, ovaj bezbjednosni izazov pobijediti u interesu zajednice.

Vlada Crne Gore i Nacionalno koordinirajuće tijelo za borbu protiv zaraznih bolijesti su pravovremeno reagovali i usvojili paket mjera i preporuka u borbi protiv pomenutog virusa koje se u velikom procentu i poštuju. Nepoštovanje ovih preporuka od strane pojedinaca direktno doprinosi razvoju virusa i prijeti da se on proširi.

U ime Sindikata Uprave policije, policijskih službenika i zaposlenih u Upravi policije koji smo svakodnevno na radnim zadacima, apelujemo za poštovanje datih preporuka radi lične sigurnosti svih građanki i građana Crne Gore jer vjerujemo da je naše društvo institucionalno snažno i da ćemo pandemiju uspješno prebroditi i izaći kao pobjednici uz punu solidarnost i društvenu odgovornost svih građana koju su i do sada pokazali.

Poštovani građani u ime svih zaposlenih policijskih službenika, a u interesu bezbjednosti svih nas i vaše pomoći da ovog nevidljivog neprijatelja savladamo, molimo vas da svojim postupcima i ponašanjem poštujete naredbe i preporuke.

Uz poziv koji stiže sa svih strana i Sindikat Uprave policije vam poručuje: OSTANETE DOMA!

S poštovanjem,

Sindikat Uprave policije

Predsjednik

Šuškavčević Mladen

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *