Zarubica traži radnička mjesta za odmor

Generalni sekretar Saveza sindikata Crne Gore (SSCG) Duško Zarubica zatražio je od Upravnog odbora preduzeća koje pruža usluge odmora i rekreacije radnicima “Rekra” da se njemu i predsjednici Skupštine SSCG Ljiljani Krivokapić opredijeli određeni broj mjesta, piše Dan.

On je to tražio iako se mjesta za odmor i banjsko liječenje “Rekre“ dijele samo za zaposlene čiji poslodavci uplaćuju članarinu, odnosno radi se o namjenskim sredstvima koja pripadaju samo zaposlenima.

Mjestima za odmor raspolaže sama “Rekra“ na osnovu uplata i na to ne bi smio uticati niko sa strane, pa ni SSCG koji je osnivač preduzeća jer nije u pitanju sindikalni, već novac poslodavaca.

U dopisu koji je upućen “Rekri“, a koji potpisuje Zarubica, navodi se da bi “opredijeljena mjesta bila usmjerena za poslovne saradnike SSCG, a sve u cilju dobre poslovne saradnje i unapreženja rada kako SSCG, tako i “Rekra“.

Generalni sekretar SSCG Duško Zarubica nije želio da objasni zašto je tražio mjesta i po kojem osnovu.

– To je poslovna politika Saveza i “Rekre“. Pitate me gluposti. Tražili smo 20 mjesta i ne znam zašto bi vas to interesovalo. Mi bi to dali našim zaposlenima – naveo je Zarubica.

Odgovor na pitanje da li SSCG uplaćuje članarinu u “Rekri“ pa polaže pravo na mjesta za odmor zaposlenih, Dan nije dobio.

– Pitajte to one koji su vam dojavili da smo tražili mjesta, njih pitajte, ne mene – rekao je Zarubica i prekinuo telefonsku vezu.

Direktor “Rekre“ Bešir Kajević potvrdio je Danu da je Zarubica tražio mjesta, ali nije želio da ulazi u dalje komentare.

– To svakako nijesam odobrio, ali će konačnu odluku donijeti odbor direktora. Nisam mogao ja da dam nikom mjesta jer su u pitanju namjenska sredstva. Namjenska znači da pravo na mjesto za odmor i rekreaciju imaju samo zaposleni čiji poslodavci uplaćuju novac. Obično je bilo pravilo da se to uplaćuje za radnike koji su članovi sindikata, ali da se ne bi pravila diskriminacija poslodavci koji uplaćuju to rade za sve. Istina je da je to novac poslodavaca, odnosno zaposlenih, a ne sindikata i samo se za te namjene može trošiti – poručio je Kajević.

Naveo je da će odbor direktora zasjedati sjutra i da će donijeti odluku da li će Zarubičin zahtjev uvažiti.

– To nije odluka jednog čovjeka, nego cijelog tima i biće kako oni kažu – kazao je Kajević, koji nije želio da prejudicira odluku.

Odbor direktora sačinjavaju predsjednicaSlavka Vučićević, te članovi Mladen Šuškavčević, Bešir Kajević, Radomir Bošković, Jovan Stojanović, Ilija Mugoša i Predrag Mitrović.

Izvor: Pobjeda

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *