AKO SE NE USVOJI PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA PIO KORISTIĆEMO SVE VIDOVE SOCIJALNE BORBE

Savez sindikata Crne Gore je uputio pismo predsjedniku Socijalnog savjeta mr Vukašinu Zogoviću.

– Na VIII redovnoj  sjednici Socijalnog savjeta Crne Gore, zakazanoj za 19. 06. 2020. godine, pod osmom tačkom dnevnog reda predviđena je informacija o trenutnom statusu Predloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona PIO.

Takođe, na navedenoj sjednici pozvan je da prisustvuje i ministar finansija Darko Radunović, čiju potvrdu o prisustvu do danas nismo dobili.

Imajući u vidu značaj navedene tačke dnevnog reda, kao i veliko interesovanje naših članova za predmetni Predlog Zakona, predlažem da se VIII redovna sjednica odloži na kraće vrijeme, kako bi se obezbijedilo prisustvo premijera g. Markovića i potpredsjednika g. Simovića,  te kako bi na istoj mogli dobiti konkretan i konačan odgovor o predmetnom Predlogu Zakona, a samim tim i  potvrdu kvaliteta socijalnog dijaloga i međusobnog uvažavanja socijalnih partnera – stoji u pismu. 

 – Ako se desi da ovaj Predlog zakona Vlada ne usvoji ili ne bude postojao konkretan odgovor na predstojećoj sjednici Socijalnog savjeta na kojoj će biti razmatrano ovo pitanje SSCG sigurno neće iznevjeriti svoje članstvo i sve koji su isti očekivali već duži vremenski period, te iako Savez daje predsnost socijalnom dijalogu, koristiće  sve dozvoljene vidove sindikalne borbe da ostvari cilj, odnosno usvajanje zakona – poručio je generalni sekratar Saveza sindikata Duško Zarubica. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *