Uspješno završeni XI sportsko rekreativni susreti

Sindikat Uprave policije Crne Gore je, u periodu od 01. do 04. Juna 2023. godine organizovao XI Sportsko-rekreativne susrete članova Sindikata.

Sportska manifestacija ove godine organizovana je u Budvi, hotelski kompleks “Slovenska plaža”. Susretima je prisustvovalo preko 250 članova sindikata i 54 gosta, članova delegacija sindikata policija zemalja iz okruženja.

Učesnici XI Sportsko-rekreativnih susreta nadmetali su se u četiri takmičarske discipline i to: mali fudbal, odbojka, nadvalačenje konopa i streljaštvo (vazdušna puška). Osim takmičarskih disciplina učesnici su se nadmetali i u rekreativnim disciplinama i to: šah, bago, bacanje kugle i pikado.

Lijepo vrijeme, ugodan ambijent hotelskog kompleksa Slovenska plaža, solidni sportski tereni za sportsko nadmetanje doprinijeli su prijatnom i lijepom druženju svih učesnika ovih susreta. Sa zadovoljstvom ističemo činjenicu da je iz godine u godinu primjetno da je među učesnicima sportsko-rekreativnim susretima, sve više mladih ljudi, vrhunskih sportista, koji su svojim sportskim i atletskim vještinama a samim tim i vrhunskim ljudskim osobinama garant uspješnog razvoja i unapređenja rada, kako Uprave policije tako i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Otvaranje XI sportsko rekreativnih susreta upriličeno je dana 02.06.2023. godine u 9.00 časova na bazenu “Rondo”. Otvaranju igara su, pored učesnika i članova delagacija sindikata policija zemalja iz okruženja, prisustvovali predstavnici MUP-a i Uprave policije.

Na zadovoljstvo svih prisutnih, XI sportsko-rekreativne susrete Sindikata Uprave policije otvorio je Ministar MUP-a Filip Adžić. Tom prilikom ukazao je da policija predstavlja stub države i da mora biti iznad svih, neodoljiva od onih koji ne poštuju zakone Crne Gore.

Stoga, izlaganje Ministra Adžića prenosimo u cjelosti:

Poštovani predsjedniče Šuškavčeviću, uvaženi gosti sindikata policija iz okruženja, poštovane koleginice i kolege, čast i zadovoljstvo mi je da u ovako jednom neformalnom druženju i u malo opuštenijoj i za vas udobnijoj atmosferi imamo priliku i da se sretnemo i da popričamo, a vi priliku da provedete malo vremena sa svojim kolegama, sa svojim kolegama iz drugih država, da se još više zbližite, još više razvijate zajedništvo, kolektivni duh i da uvidite koliko u suštini zavisite jedni od drugih. Ono što predstavlja posebno zadovoljstvo je svakako što nakon godinu dana obavljanja ove funkcije mogu reći da smo napravili neke iskorake kada je poboljšanje materijalnog i tehničkog statusa policijskih službeni ka u pitanju.

Zaista se zahvaljujem predsjedniku sindikata ali i generalno svima vama na podršci koju smo imali u prethodnom periodu i na saradnji koju smo zaista imali i u izuzetno značajnom doprinosu koji smo dali da danas možemo reći da policijski službenici žive makar djelimično bolje ili makar djelimično dostojanstvenije nego li je to bio slučaj ranije. Ono što je uvaženi predsjednik rekao svakako je da smo stvorili uslove da samo svojim rezultatima možete doprinijeti da u budućem periodu i 2024. i 2025. godine obezbijedite sebi još veće dodatke na zaradu. Dakle, mi imamo situaciju da godišnje po svim međunarodnim i ovim statistikama koje dobijamo Crna Gora gubi otprilike oko dvije milijarde eura na korupciji. Ukoliko uspijemo to da spriječimo ukoliko uspijemo da zaustavimo i da kao u prvom kvartalu ove godine 225 miliona eura dobijemo više u budžetu samo smanjenjem korupcije u Crnoj Gori vjerujem da ćemo stvoriti uslove da i ove mogućnosti koje smo zakonski, potpisivanjem istorijskog Kolektivnog ugovora, za vas stvorili da dobijete taj dio dodatka na zarade koji vam zaista pripada. Ono što je vaš doprinos u prethodnom periodu je zaista nešto što se zaista mora cijeniti, mora istaći i u to ime ja želim svima vama, ali i ostalim kolegama koje danas nijesu sa nama, da čestitam, da vam se zahvalim na vašem doprinosu i da kažem da je zaista prava mjera patriotizma ono što ste vi radili, noseći časno svoju uniformu. Imali smo i one druge situacije kada su pojedinci zaista svojim nečasnim djelovanjem negdje i uprljali policijsku profesiju i doveli negdje u negativan kontekst sve ono što jeste posao koji obavljate ali na vama je da to ispravite, na vama je da pokažete da časnim i poštenim odnosom prema policijskoj uniformi zaista možete raditi ovaj posao dostojanstveno i onako kako se od vas očekuje. U to ime želim da poručim svima vama i da prenesemo i poruku i kolegama koje danas nijesu tu da svako onaj koji duži policijsku uniformu i ko duži policijsku značku, koji je čist pred zakonom mora biti iznad svakog u Crnoj Gori. Svaki pošteni građanin moraće da vas cijeni i svaki kriminalac moraće da vas se plaši i oću da se tako i ponašate i oću takav stav da zauzmete, jer to je ono što vam pripada, ko nosi uniformu taj je država, niko nema jači od države, ko god je pokušavao do sad da unizi policiju, da uništi Ministarstvo unutrašnjih poslova da unizi državne institucije radio je to sa razlogom, mi sa tom praksom prekidamo, na vama ostaje da zaista iznesete na pravi način policijski posao i pokažete da nema niko jači od vas u Crnoj Gori. Živjeli mi i neka vam je sa srećno, lijepo se družite i uživajte. Hvala“.

Uz konstataciju o svemu što je Sindikat Uprave policije uradio u prošloj godini, predsjednik Šuškavčević je iskazao veliku zahvalnost prema ministru zbog dosadašnjeg doprinosa na planu poboljšanja materijalnog položaja zaposlenih. Tom prilikom predsjednik je ministru uručio prigodnu zahvalnicu.

Do narednih XII sportsko rekreativnih susreta želimo Vam svu sreću na ličnom, porodičnom i profesionalnom planu, uz poziv da uspješno izvršavamo sve povjerene profesionalne obaveze i zadatke, zajednički preduzmemo sve napore na rješavanju pitanja koji su od suštinskog značaja za status zaposlenih u MUP-u i Upravi policije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *