Krivokapić: Pomoći novčano zdravstvenim radnicima koji su inficirani kovidom

Apelujemo na Ministarstvo zdravlja da sve zaposlene u sistemu zdravstva prepozna i na bilo koji način iz budžeta pomogne ljudima koji su ovaj period imali oboljenje od kovid infekcije – kazala je predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva Ljiljana Krivokapić.

– Svaka pomoć u novčanom iznosu od Ministarstva zdravlja značila bi u ovom trenutku od nekog ko misli na svoje zaposlene. Nadamo se da će naći bilo kakva sredstva da pomognu ljudima koji su bili ili su u ovom trenutku inficirani i naravno vratili se poslije infekcije na svoja radna mjesta – navedeno je u saopštenju.

Svjedoci smo, dodaje, da posljednjih mjeseci, a posebno posljednja dva, sve više oboljelih od koronavirusa među zdravstvenim radnicima.

– Naša angažovanost na radnim mjestima je neophodna, mi to radimo svojski, hrabro i ne bježeći od svih zadataka koje nam se daju. Međutim veliki broj zaposlnih se zadnje vrijeme inficira koronavirusom i mora u samoizolaciju zajedno sa svojim porodicama – navodi Krivokapić.

I zdravstveni radnici, dodaje, kao i svi građani Crne Gore žive od ličnog dohotka. 

– Spremni smo da kao država i zdravstveni sistem reagujemo na najbolji mogući način, kao što se to i dešava. Ljekarska komora je za oboljele ljekare koji su na uvid dali dokumentaciju da su imali virus pomogala u iznosu od nekoliko stotina eura, ali samo ljekarima – ističe Krivokapić.

Zdravstveni radnici bez izuzetka su, kako je kazala, uvijek tu da pomognu sistemu.

– Radimo odgovorno, teško je naravno, ali ne možemo izbjeći da se infekcija ne dogodi. Sindikat zdravstva bi pomogao na način što bi obavijestio zaposlene da u pisanoj formi ili u vidu dokumentacije o preležanoj kovid infekciji dostavi i na taj način bi Ministarstvu zdravlja pomogli da se detektuju zdravstveni radnici kojim treba pomoći – rekla je Krivokapić. 

Izvor: Pobjeda

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *