Veći dio bivših zaposlenih u „Alboni“ ostvario prava po osnovu rada

Ovih dana okončane su aktivnosti na ostvarivanju prava iz rada i po osnovu rada po pitanju dugovanja za neisplaćene zarade, poreze i doprinose bivših zaposlenih u R.J. „Albona“ u Pljevljima shodno odredbama Zakona o Fondu rada.

Naime, većina zaposlenih, njih 15 za koje je tokom navedenih aktivnosti utvrđeno pravo po pitanju naplate dugovanja za neisplaćene zarade, poreze i doprinose na zarade ostvarila je to svoje pravo dok će za njih šest to biti učinjeno odmah poslije novogodišnjih praznika.

Podsjećamo da je krajem prošle godine Goran Ćulafić, rukovodilac kancelarije za zaštitu prava zaposlenih Saveza Sindikata Crne Gore posredstvom Sindikalnog povjereništva SSCG Opštine Pljevlja preduzeo aktivnosti kod Fonda rada Crne Gore kako bi zaposleni u lancu marketa „Albona“ kako u Crnoj Gori pa tako i u Pljevljima naplatili potraživanja koja su uskraćeni odnosno koja su im ostala neisplaćena.

Predsjednik Sindikalnog povjereništva SSCG Opštine Pljevlja Ratko Pejović ističe svoje zadovoljstvo što su radnici koji su tokom 2013. godine odlaskom lanca marketa „Albona“ u stečaj ostvarili zakonom zagarantovana prava i iskazuje veliku zahvalnost Goranu Ćulafiću na nesebičnoj pomoći i zalaganju kako bi radnici konačno naplatili svoja potraživanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *