U Sindikalnom povjereništvu SSCG održano više sastanaka u cilju rješavanja problema zaposlenih

Juče je u prostorijama Sindikalnog povjereništva SSCG Pljevlja održano više sastanaka kojima je na poziv predsjednika povjereništva Ratka Pejovića prisustvovao rukovodilac kancelarije za zaštitu prava radnika Saveza Sindika Crne Gore Goran Ćulafić.

Sastanci su održani na inicijativu predsjednika Sindikalnog povjereništa a usled potrebe rješavanja mnogobrojnih problema radnika vezanih za radno-socijalno zakonodavstvo.

Sastancima su prisustvovali predstavnici zaposlenih u DOO “Komunalne usluge”, Rudniku uglja “Pljevlja”, DOO “Čistoća” i “Helenic petroleum” Crna Gora, kao i bivših zaposlenih u “Monteru”, “Ciglani”, “Gradir Montenegru”, “Vektri-Optel”, Zemljoradničkoj zadruzi i Alboni.

Poslije izloženih mnogobrojnih problema zaposlenih u pomenutim preduzećima, od kojih mnoga više i ne postoje, dogovoreno je da se uz posredovanje Sindikalnog povjereništva kancelarija za zaštitu prava radnika SSCG u narednom periodu preuzme obavezu procesuiranja postojeće dokumentacije prema nadležnim institucijama u cilju ostvarivanja prava iz rada i po osnovu rada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *