Deblokadu računa lokalnih preduzeća iskoristiti za pronalazak održivog i konačnog rješenja

Potvrdu informacije da je došlo do deblokade računa lokalnih preduzeća u Pljevljima pokušali smo da provjerimo kod rukovodilaca preduzeća.

Na pozive redakcije našeg portala direktor lokalnog preduzeća DOO „Čistoća“ nije odgovarao dok su nam u preduzećima DOO „Vodovod“ i DOO „Lokalni putevi“ potvrdili da su tokom dana dobili odluku od strane Uprave prihoda Crne Gore da je izvršena deblokada njihovih računa na period od mjesec dana.

Predsjednik Sindikalnog povjereništva SSCG Pljevlja Ratko Pejović izrazio je zadovoljstvo što je Uprava prihoda CG izvršila deblokadu računa lokalnih preduzeća. Pejović poziva njihove rukovodioce, rukovodstva Opštine Pljevlja i Uprave prihoda CG da narednih mjesec dana iskoriste za pronalaženje održivog i konačnog rješenja. Lokalna preduzeća ukjučujući i javnog emitera RTV Pljevlja kao i lokalna uprava koja je i sama pod opterećenjem blokada od strane Uprave prihoda CG zapošljavaju preko 600 radnika. Jasno je da bi to značilo totalni kolaps djelatnosti koje obavljaju u interesu šire društvene zajednice a istovremeno onemogućilo isplatu ličnih dohodaka radnicima te dovelo u pitanje egzistenciju toliko pljevaljskih porodica – upozorava Pejović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *