Bivši radnici “Albone” ostvarili prava iz radnog odnosa

Tokom protekle nedelje dio bivših radnika R. J. “Albona” Pljevlja ostvario je prava iz rada i po osnovu rada po pitanju dugovanja za zaposlenih, njih 15, za koje je utvrđeno pravo po pitanju naplate dugovanja za neisplaćene zarade, poreze i doprinose na zarade ostvarila je to pravo krajem prošle godine.

Većina zaposlenih, njih 15, za koje je utvrđeno pravo po pitanju naplate dugovanja za neisplaćene zarade, poreze i doprinose na zarade ostvarila je to pravo krajem prošle godine.

Kao što su tada i najavili iz Sindikalnog povjereništva SSCG Pljevlja, za još deset bivših zaposlenih postupci pred Fondom rada su okončani pozitivno. Novčana sredstva koja su pojedini radnici naplatili bila su od 399,00 do 1.332,00 eura zavisno od trenutka prekida radnog odnosa prije uvođenja stečajnog postupka uz poreze i doprinose uplaćene Fondu PIO.

Da podsjetimo, krajem 2019. godine rukovodilac kancelarije za zaštitu prava zaposlenih Saveza Sindikata Crne Gore Goran Ćulafić posredstvom Sindikalnog povjereništva SSCG Opštine Pljevlja preduzeo je aktivnosti kod Fonda rada Crne Gore kako bi zaposleni u lancu marketa „Albona“ naplatili neisplaćene zarade, poreze i doprinose shodno odredbama Zakona o Fondu rada.

Kako je kazao predsjednik Sindikalnog povjereništva SSCG Opštine Pljevlja Ratko Pejović, tokom jučerašnjeg dana rukovodilac kancelarije za zaštitu prava zaposlenih SSCG Goran Ćulafić posjetio je Sindikalno povjereništvo u Pljevljima gdje je bivšim radnicima “Albona” marketa uručio rješenja izdata od strane Fonda rada. Takođe, posjeta Ćulafića povjereništvu SSCG u Pljevljima iskorišćena je za razgovor sa radnicma Rudnika uglja Pljevlja kao i bivšim zaposlenim u DOO “Komunalne usluge” i DOO “Čistoća”.

Predsjednik povjereništva Ratko Pejović još jednom iskazao je zadovoljstvo što su gotovo svi radnici koji su tokom 2013. godine odlaskom lanca marketa „Albona“ u stečaj ostvarili shodno Zakonu o fondu rada garantovana prava i ujedno izražavajući zahvalnost Goranu Ćulafiću na pomoći i zalaganju kako bi radnici konačno naplatili svoja potraživanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *