Izabran NajTim Telekom I CFL – Draško Božović drugi put zaredom najbolji igrač

U tradicionalnom izboru Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore drugu sezonu zaredom za najboljeg igrača Telekom 1. Crnogorske fudbalske lige izabran je fudbaler Budućnosti Draško Božović. Za ofanzivnog vezistu Budućnosti, inače najtrofejnijeg fudbalera Telekom 1. CFL glasalo je 46 fudbalera domaćeg šampionata.

Božović je u dominantnom osvajanju titule Budućnosti učestvovao sa 15 golova (drugi strijelac lige), istakao se i asistencijama, a u nedjelju će imati šansu da prvi put u karijeri, ali i istoriji podgoričkog kluba, osvoji duplu krunu. Rival Budućnosti u finalu Kupa je Dečić.

Priznanje za najboljeg igrača lige Božoviću je na svečanosti u hotelu “Ramada” uručio legendarni crnogorski fudbaler Željko Petrović, doskorašnji trener holandskog Viljema II.

SPFCG je osmi put proglasio i najbolji tim sezone u istoj anketi.

Naj­bo­lje su svojim glasovima oda­bra­li fud­ba­le­ri ko­ji na­stu­pa­ju u cr­no­gor­skim klu­bo­vi­ma.

U akciji glasanja učestvovala su 154 fudbalera I CFL. Nijesu mo­gli da gla­sa­ju za se­be ili svo­je sa­i­gra­če, a ide­al­ni tim bi­ra­li su u formaciji 4-3-3.

U idealnom timu dominiraju igrači Budućnosti – među najboljih 11 su šestorica igrača šampiona – baš kao i prošle sezone, dvojica su iz Sutjeske, a po jedan iz Dečića, Jezera i Zete.

Na golu je Miloš Dragojević iz Budućnosti, koji je dobio 49 glasova, odbranu čine Dragan Grivić (Sutjeska, 38), Marko Vučić (Budućnost, 46), Igor Ćuković (Budućnost, 43) i Meldin Drešković (Jezero, 31), u veznom redu su Goran Milojko (Zeta, 27), Miloš Raičković (Budućnost, 61) i Draško Božović (Budućnost, 86), a u napadu Igor Ivanović (Budućnost, 69), Kristijan Vuljaj (Dečić, 48) i Božo Marković (Sutjeska, 61).

Na svečanosti, na kojoj su pored izabranih igrača prisustvovali i brojni gosti iz svijeta crnogorkog fudbala, sportskih redakcija medija, a koju ste mogli pratiti u direktnom prenosu na kanalu MNEsport, dodijeljeno je i priznanje najboljem strijelcu lige – trofej Radija Crne Gore pripao je napadaču Sutjeske Božu Markoviću, koji je završio sezonu sa 16 golova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *