SINDIKAT UP OŠTRO OSUDIO NAPAD NA POLICAJCE: „DRUŠTVO NIJE SVJESNO TEŽINE I ODGOVORNOSTI OVOG POSLA“

„Sindikat Uprave policije oštro osuđuje brutalan napad na naše kolege koji su, i u datom momentu bez primjene zakonom propisanih ovlašćenja i sredstava prinude, fizičkom snagom pokušali da odbiju protivpravni napad“

To se navodi u saopštenju koje potpisuje predsjednik Sindikata Mladen Šuškavčević, pišu Vijesti.

Ističe da sinoćnji događaj, koji se dogodio na štetu policijskih službenika koji su, kako kaže, obavljajući svoje radne zadatke, grubo vrijeđani i fizički napadnuti od strane grupe građana, još jednom pokazuje da društvo nije svjesno koliko je njihov posao težak i odgovoran, a ponekad i veoma opasan i rizičan po život i zdravlje, navode Vijesti.

„Svjedoci smo da se u poslednje vrijeme na pojedinim portalima ređaju objave koje imaju za cilj da predstave navodnu neprofesinalnost prilikom postupanja službenika Uprave policije (UP), a naročito su izraženi napadi na policijske službenike Centra bezbjednosti Podgorica. Takođe je evidentno da se isti portali utrkuju da bi u što lošijem svijetlu predstavili UP i njene službenike, njihovo navodno neprofesionalno ponašanje i prekoračenje službenih ovlašćenja, pokušavajući omalovažiti policijske službenike i policijski posao, pritom zanemarivajući činjenice i dokaze koji su očigledni i koji ukazuju da njihovo pisanje nemaju nikakvog osnova“, kazao je Šuškavčević.

On naglašava da će, imajući u vidu navedeno, Sindikat odlučno stati u zaštitu svojih kolega i neće dozvoliti da se njihovo profesionalno postupanje dovodi u pitanje sa neutemeljenim navodima.

Apelovao je i na sve strukture vlasti da na adekvata način, u skladu sa zakonom, odgovore na „očigledno sračunate napade na policijske službenike i zaštiti njihov kredibilitet“.

„Sigurni smo da će menadžment MUP-a i UP preduzeti sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju otkrivanja i kažnjavanja vinovnika sinoćnjeg napada na naše kolege, kao i u buduće da na najbolji mogući način u skladu sa zakonom zaštite sve pripadnike UP koji svoje poslove obavljaju časno, profesionalno i u skladu sa ovlašćenjima“, zaključio je Šuškavčević.

Izvor: Vijesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *