Protestom pozvali poslanike da zaštite radnička prava

Savez sindikata i Unija slobodnih sindikata, apelovali su ispred Skupštine, da se u raspravu o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu, uvrste njihove inicijative koje su, kako ističu, od značaja za desetine hiljada zaposlenih.

Sindikalci apeluju da se inicijative kojima traže, između ostalog, uvećanje zarada za pripravnost, za dvokratni rad, i za rad nedjeljom, uvrste u raspravu o predlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu.

“Mi smo uvjereni da u tom našem apelu postoje snažni argumenti, da oni treba da se izdignu iznad nekog političkog trenutka”, poručio je generalni sekretar USSCG Srđa Keković.

“Pozvali smo poslanike da na trenutak zaborave usko političke interese i da svi krenemo da radimo i stvaramo i da donosimo zakonska rješenja koja će dati efekta, kako bi svima u društvu bilo bolje”, poručio je Duško Zarubica, generalni sekretar SSCG

Inicijativama traže i produženje važenja Opšteg kolektivnog ugovora do 31. decembra 2022. te da se vrati starosna granica od 67 godina kao uslova za prestanak radnog odnosa po sili zakona.

Keković i Zarubica vjeruju da će njihov apel uroditi plodom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *