Sindikat Uprave policije povodom smanjenje obračuna plata: Očekujemo odgovore do 13. maja, nakon toga odluka o daljim koracima

U prostorijama MUP-a, danas je održan sastanak predstavnika Sindikata Uprave policije i MUP-a sa predstavnicima MUP-a povodom smanjenje obračuna aprilske plate zaposlenih u MUP-u. Kako je saopšteno iz Sindikata Uprave policije, na sastanku su, shodno zaključcima sa prethodnog sastanka kod ministra MUP-a, razmotrene zakonske mogućnosti za realizaciju zaključaka.

Iz Sindikata su najavili da do 13. maja čekaju odgvore po dijelu zahtjeva, nakon čega će odlučiti o daljim koracima.

Od strane Sindikata Poslodavcu je, kako su kazali, predožen niz zakonskih mogućnosti za realizaciju naših zahtjeva koje smo tražili, a sve povodom zarada zaposlenih.

“Uz konstruktivan dijalog i dobru volju sa obije strane, kao glavni zaključak izdvaja se spremnost Poslodavca da razmotri predložene zahtjeve Sindikata, te da iste prezentuje i dostavi Ministarstvu finansija koji će u okviru zakonskih procedura i konsultacija između nadležnih Državnih organa, po istim postupiti u što kraćem roku, kako bi se ispunili svi zahtjevi Sindikata.

Kao odgovoran Sindikat i partner u ovom dijalogu, odgovore po jednom dijelu naših zahtjeva, očekujemo do 13.05.2022. godine, nakon čega ćemo na organima Sindikata donijeti odluku o daljim koracima, u zavisnosti od dobijenih odgovora.

Iz Sindikata su zahvalili ministru unutrašnjih poslova Filipu Adžiću na dosadašnjim aktivnostima.

“Ovim putem se još jednom zahvaljujemo Ministru unutrašnjih poslova, Filipu Adžiću na dosadašnjim aktivnostima po pitanju rješavanja problema koji opterećuju službenike policije. Ujedno javnost obavještavamo da je naše očekivanje i očekivanje svih zaposlenih da će obećano biti ispunjeno u što kraćem roku. U zavisnosti od odgovora koje dobijemo, Glavni odbor Sindikata UP će donijeti odluku o narednim koracima”, zaključili su u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *