Šuškavčević: Funkciju obavljam profesionalno, zna se kako se biraju predstavnici sindikata

Predsjednik Sindikata Uprave policije Mladen Šuškavčević reagovao je povodom današnjeg protesta jednog broja policijskih službenika u Zagoriču, a koji su tražili njegovu ostavku.

Kazao je kako smatra da Sindikat ima svoje organe upravljanja, svoj statut i pravilnike kojima su jasno propisane procedure i način na koji se biraju predstavnici sindikata, pa i sam predsjednik, istakavši da su jedino takve promjene sindikalnih predstavnika validne.

Podsjeća da je za predsjednika, na period od pet godina, izabran na redovnom Kongresu Sindikata UP 12. avgusta 2019. godine, sa više od 75 odsto glasova prisutnih delegata.

„Obzirom na stalne pokušaje istih ljudi koji su organizovali današnji protest za moju smjenu, a koji oni nazivaju ‘ZBOR’, tvrdim da je to isključivo zbog nečijih ličnih interesa. Zbog jedinstva Sindikata i njegovih organa, kod legitimno izabranih sindikalnih predstavnika koji sjede u Glavnom odboru, tražio sam da se preispita moje povjerenje. Na taj način sam želio da sačuvam Sindikat od eventualih podjela, jer bi to značilo slabljenje jačine sindikalnog djelovanja kod poslodavca a što nikako nije dobro. Na pomenutoj sjednici članovi Glavnog odbora su jasno stavili do znanja da se ne slažu sa istupima tih kolega i da imam punu njihovu podršku. Od prisutnih 39 članova, 36 je dalo podršku, dva člana su bila protiv i jedan uzdržan. To je za mene dovoljan dokaz pune podrške koju na niti jedan način neću iznevjeriti, naprotiv pokušavam da je u potpunosti i opravdam“, saopštio je Šuškavčević.

Kazao je da je apsolutno legitimno izabran, te da zato smatra da je jedino pravno i legitimno da samo organi Sindikata mogu o tome odlučivati.

„Što se tiče besprizornih napada pojedinaca na moju ličnost, optužujući me za razne zloupotrebe, uvijek sam bio na raspolaganju svim istražnim organima koji se time bave, koji su u više navrata postupali po prijavama, vršili sve provjere dokumentacije koja je kompletna i istim dostupna za postupanje prispitivanja mojeg rada, te utvrdili da nema nikakvih nepravilnosti“, navodi Šuškavčević.

Sramno je, kako je kazao, šta su sve pojedinci spremni da urade zbog ličnih interesa, „izvrtanjem činjenica, koristeći društvene mreže“, a da ih zbog iznijetih neistina niko ne pozove na odgovornost.

Šuškavčević je istakao da smatra da funkciju predsjednika Sindikata UP obavlja na profesionalan način i u skladu sa aktima Sindikata.

„Najviše me čudi ova reakcija pojedinaca iz Glavnog odbora Sindikata, od kojih je jedan od njih prisustvovao sastanku sa novopostavljenim ministrom MUP-a, na kojem su donijeti, po članstvo, povoljni zaključci koji će direktno u pozitivnom smislu uticati na povećanje zarada zaposlenih“.

„Kako sam i u saopštenju naveo, Sindikat je spreman na svaki vid sindikalne borbe u koliko se ne ispoštuju zaključci sa sastanka, ali to nikako nije rok od jednog dana“, zaključuje Šuškavčević.

Izvor: Vijesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *