Sindikat Uprave policije: Podržavamo zahtjeve policijskih službenika, naći rješenja koja će popraviti loš materijalni položaj zaposlenih

Sindikat Uprave policije saopštio je da u potpunosti podržava zahtjeve svih policijskih službenika i preduzeće, kako kažu, sve oblike zakonom dozvoljenog sindikalnog djelovanja da dođe do relizacije tih zahtjeva koji se odnose na poboljšanje materijalnog položaja svih policijskih službenika, bez obzira da li su oni članovi Sindikata ili to nisu.

“Jedan dio naših zahtjeva je usaglašen sa poslodavce ali još uvijek nije realizovan. Takođe, dio zahtjeva od strane Sindikata nije usaglašen pa tražimo da se u postupku započetih pregovora sa poslodavcem, što hitnije nađu najbolja rješenja koja će donekle popraviti veoma loš materijalni položaj zaposlenih u policiji”, saopštili su članovi Glavnog odbora Sindikata Uprave policije.

Podsjećamo, za 7. jul najavljen je protest policijskih službenika ispred Vlade Crne Gore. Iz Sindikata ističu da je “neispunjavanje dijela usaglašenih zahtjeva u dogovorenom roku” razlog održavanja protesta.

“Naglašavamo ovom prilikom da će Sindikat stati uz svakog časnog policijskog službenika, i podržati zahtjeve iznesene na protestu a koji se tiču isključivo poboljšanja materijalnog položaja policijskih službenika, te u tom smislu kod Poslodavca preduzeti sve zakonom dozvoljene oblike sindikalnog djelovanja, te da će logistički i u svakom drugom smislu stati iza tih zahtjeva.
Cijeneći iskazanu volju poslodavca i dosadašnje pozitivne pomake u pregovorima, još jednom ćemo na zakazanom protestu poslodavcu predati zahtjeve koji se tiču poboljšanja materijalnog položaja policijskih službenika”, zaključuju u saopštenju.

Izvor: cdm.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *