U Pljevljima održana radionica na temu „Upotreba digitalnih alata u sindikalnom radu“

Juče je u Pljevljima u organizaciji Saveza Sindikata Crne Gore – kancelarije za međunarodnu saradnju i Sindikalnog povjereništa SSCG Opštine Pljevlja održana radionica na temu „Upotreba digitalnih alata u sindikalnom radu“.

Savez Sindikata Crne Gore posredstvom EKS-a realizuje Projekat „Sindikati za pravičan oporavak – jačanje uloge sindikata u ublažavanju krize izazvane pandemijom Covid19“. Projekat finansira Evropska komisija.

Projektnim aktivnostima predviđeno je održavanje radionica na temu „Upotreba digitalnih alata u sindikalnom radu“ u tri regije Crne Gore od koji je prva, za sjever održana juče u hotelu „Diatreta“ u Pljevljima.

Radionici su prisustvovali predstavnici Sindikalnih organizacija iz Pljevalja, Bijelog Polja, Rožaja i Berana.

Jedan od ciljeva projekta je priprema Sindikata za proces digitalne transformacije i upotrebe digitalnih alata na svim nivoima sindikalnog djelovanja a učesnici radionice su pored upoznavanja sa projektom i  njegovim ciljevima imali priliku da daju doprinos u formulisanju i sublimaciji potreba kreiranja specifičnih digitalnih alata koji bi sindikalni rad učinili efikasnijim u permanentnoj borbi sa vlasnicima krupnog kapitala.

Narednih dana radionice će biti održane u Baru i Podgorici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *