Održan sastanak predstavnika Sindikata sudstva CG sa ministrom pravde

Ministar pravde g-din Marko Kovač na zahtjev Sindikata sudstva Crne Gore upriličio je sastanak sa predsjednikom sindikata Dejanom Đukićem i članovima Danijelom Sekulić Jošović, Itanom Folić i Bjankom Vujović.

Razgovarano je o mogućnosti povećanja zarada zaposlenih u grupi poslova D i grupi poslova C i ulasku predstavnika Sindikata sudstva u radnu grupu za izradu kolektivnog ugovora kao jedinog reprezentativnog sindikata za donošenje istog. Ministru je predat nacrt kolektivnog ugovora za oblast sudstva i predlog koeficijenata za zaposlene u sudu.

Zalagaćemo se da se prepoznaju i vrednuju sva zvanja na kojima se nalaze zaposleni u sudovima. Ministru je predočeno da će Sindikat sudstva Crne Gore insistirati na rješavanju stambenih potreba zaposlenih u centralnom, sjevernom i južnom regionu i u toku razgovora govorilo se i o mogućnosti izmjene pravilnika o stambenim potrebama državnih službenika i namještenika.

Pored navedenog na sastanku su razmatrana prava zaposlenih u sudstvu vezana za specijalni dodatak, pravo na dodatak za zaradu i ostala tekuća pitanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *