ODRŽANA PREZENTACIJA GRANSKOG KOLEKTIVNOG UGOVORA ZA OBLAST UPRAVE I PRAVOSUĐA

U suorganizaciji Sindikata uprave i pravosuđa CG i Uprave za ljudske resurse organizovana je prezentacija Granskog kolektivnog ugovora. Pored inicijatora i moderatora događaja kolege Đura Nikača iz Uprave za ljudske resurse, prisutnima su se obratili pomoćnica direktora Uprave za ljudske resurse Marijana Radulović, predsjednik SUPCG Nenad Rakočević, a na postavljena pitanja odgovore i obrazloženja davali su predstavnik Vlade CG iz Ministarstva finansija Olga Uskoković (Član Odbora za tumačenje GKU), zatim članovi pregovaračkog tima Saša Šimun (Predsjednik Odbora za tumačenje GKU) koji je izvršio temeljnu prezentaciju GKU, Refadija Abdić, Vesna Gajević i Almin Hodžić (Član Odbora za tumačenje).

Nakon uvodnog govora Đura Nikača prisutnima koji su u velikom broju pokazali interesovanje za ovaj događaj, obratila se gđa Marijana Radulović svojim pozdravnim govorom i temeljnom analizom stanja službeničkog sistema i velikim mogućnostima saradnje Sindikata i Uprave za kadrove.

Predsjenik Nenad Rakočević je pozdravio sve prisutne i opštim tonom objasnio suštinu kreiranja i sadržaj GKU, te dao gledanje sindikata na određena nezadovoljstva od strane onih koji su godinama unazad imali radne, odnosno prvenstveno materijalne privilegije.

Tema i razlog organizacije skupa bila prezentacija i odgovori na pitanja povodom eventualnih nejasnoća vezanih za GKU, sa fokusom na preko 100 predstavnika organa državne i lokalne uprave i približno toliko pozvanih sindikalnih predstavnika.

U daljem toku rada, organizacija prezentacije je pokazala svoju punu opravdanost, a relevantni predstavnici sindikata, kao i predstavnica Vlade, su odgovarali na veliki broj pitanja prisutnih vezanih za odmore, pomoći, stambenu zadrugu, dodatke na zarade, dežurstva i pripravnost, odnosno uputili su u kom pravcu se rješavaju nejasnoće ili eventualni problemi vezani za sadržaj GKU, to jest i druga opšta pitanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *