Svečano proglašen NajTim i Najbolji igrač I CFL 2022/2023

Napadač Sutjeske, Holanđanin Tajron Konrad proglašen je za najboljeg fudbalera Meridianbet I CFL u tradicionalnom izboru Sin­di­kata pro­fe­si­o­nal­nih fud­ba­le­ra Cr­ne Go­re.
SPFCG desetu godinu bira najboljeg igrača domaćeg šampionata.

Konrad, koji je i najbolji strijelac lige, dobio je najviše glasova u anketi, u kojoj su učetvovala 182 fudbalera iz deset prvologaških klubova.

On je prvi stranac koji je proglašen za najboljeg igrača lige, a nagadu mu je uručio legenda crnogorskog fudbala Željko Petrović, nekadašnji igrač i trener brojnih holandskih, ali i drugih klubova.

Ove godine, u NajTimu mjesto je našlo 12 fudbalera, jer su dvojica odbranbenih fudbalera imali isti broj glasova, pa su se obojica našli u idealnom timu.
Mjesto među najboljima izborili su gol­man Vladan Giljen (Sutjeska), desni bek Dragan Grivić (Sutjeska), lijevi bek Andrija Ražnatović (Budućnost), štoperi Marko Simić (Budućnost), Marko Tući (Dečić) i Vladan Adžić (Budućnost), vezni igrači Marko Matanović (Sutjeska), Novica Eraković (Sutjeska) i Draško Božović (Dečić) i napadači: Ivan Bulatović (Arsenal), Petar Grbić (Budućnost) i Tajron Konrad (Sutjeska).

Nagrade odbrambenim fudbalerima uručio je selektor mlade reprezentacije Crne Gore Nikola Rakojević, vezistima selektor A reprezentacije Miodrag Radulović, a napadačima predsjednik SPFCG Željko Janović.
Najbolje u sezoni 2022/2023 svojim glasovima odabrali su fudbaleri koji nastupaju u crnogorskim klubovima.
Prema propozicijama, igrači nijesu mogli da glasaju za sebe ili svoje saigrače.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *