Tatjana Džudović predložena za člana Savjeta RTV Podgorica u ime sindikata

Šefica kabineta generalnog sekretara Saveza sindikata Crne Gore Tatjana Džudović biće predložena Skupštini Glavnog grada za člana Savjeta RTV Podgorica, odlučio je odbor za izbor i imenovanja. Za člana Savjeta iz reda sindikata odbor za izbor i imenovanje je birao između Tatjane Džudović, koju je predložio Savez sindikata Crne Gore, i Miodraga Bujišića, koji je bio kandidat Unije slobodnih sindikata.

– Oba kandidata imaju dobre reference. Međutim, imajući u vidu što su nadležnosti Savjeta i kakav je to posao, zbog relevantnijeg iskustva koje ima Tatjana Džudović, nju smo izabrali kao predlog za člana Savjeta – saopštio je Vasilije Čarapić, predsjednik odbora za izbor i imenovanja.

Odbor je do sada prihvatio kandidaturu Advokatske komore Crne Gore koja je za člana predložila Aleksandra Đurišića, advokata. Ovo skupštinsko radno tijelo prije dva dana ponovilo je javni poziv za izbor tri člana savjeta po kojem Univerzitet Crne Gore, udruženje poslodavaca koja su zastupljena u socijalnom savjetu i nevladine organizacije do 3. novembra mogu predložiti po jednog kandidata za člana Savjeta RTV Podgorica. Ponovni poziv je raspisan kandidati koji su predloženi u prvom krugu nisu prošli jer nisu ispunjavali formalno-pravne uslove.

Izvor: DAN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *