Izbor Predstavnika zaposlenih u preduzeću Sportski objekti DOO

Izvršni odbor Sindikalne organizacije „Sportski objekti“ DOO, se zalaže za zakonitost izbora predstavnika iz reda zaposlenih u Odboru Direktora ovog gradskog preduzeća.

Predsjednik Izvršnog odbora, Boris Vuković smatra da je jedini istinski i zakoniti predstavnik zaposlenih, izabran na Skupštini Sindikata prije nepun mjesec dana, a Sindikat radnička organizacija koja brine o pravima radnika, pregovara o uslovima rada koje kroz Kolektivni ugovor on kao Predsjednik i potpisuje.

Biranje predstavnika zaposlenih, takozvanim „Javnim oglasima“ pod pokroviteljstvom menadžmenta preduzeća, se izgleda jedino sprovodi na ovaj način u našem preduzeću. Jednu nezakonitu Odluku je Skupština Glavnog grada već donijela na šta smo reagovali i dokazali nezakonitost pa se nadamo da neće i drugu te apelujemo da se ispoštuju odluke Sindikata.

Javni oglas, pod pokroviteljstvom menadžmenta smatramo nezakonitim i pritiskom na slobodno izjašnjavanje svih radnika i članova sindikata a nije ispoštovan Zakon o radu, niti je pokazan partnerski odnos sa sindikalnim organima. Nadamo se da se neće krenuti u dalje rušenje Sindikata i sindikalnih predstavnika.

Smatramo, da Skupština Glavnog grada već 12.10.2023.g., treba da donese zakonitu odluku u skladu sa našim predlogom, zahtjevu i odlukama Izborne Skupštine i Izvršnog odbora, te imenuju Predsjednika Sindikata za predstavnika zaposlenih, kao i u svakom drugom gradskom preduzeću. Ako ne, idemo u sudski proces, pred nadležnim institucijama Države Crne Gore. Zahvaljujemo Savezu sindikata Crne Gore na podršci – zaključuje Vuković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *