Zarubica: Nikčević sam sebi namjestio otpremninu koja iznosi više od 90.000 eura!

Zarubica, koga je na funkciju generalnog sekretara 14. maja shodno statutu Saveza imenovala ministarka rada Zorica Kovačević, tvrdi da stvari postaju sve jasnije, kao i da je pitanje dana kada će sudski organi donijeti odluku da Nikčević, Vujisić i i ostali koji se protive da Zarubica vodi najveću radničku asocijaciju napuste prostorije SSCG.

– Nikčević i Vujisić su potpisali taj ugovor. Takav ugovor je potpuno nezakonit, to je izborna funkcija i nema otpremnine – kazao je Zarubica. 

Prema njegovim riječima upisom njegovog imena u registar, kao generalnog sekretara SSCG, svaki način takve zloupotrebe radničkog novca bié osujećen.

– To su pare zaposlenih, sindikalne članarine. Mislili su da ih zloupotrijebe, ali su sad računi blokirani. To pokazuje da su htjeli da se materijalno obezbijede nakon što su shvatili da gube funkciju – kazao je Zarubica i podsjetio da je on jedini legalni generalni sekretar.

S druge strane, predsjednik Skupštine SSCG Branko Vujisić tvrdi da ugovor postoji i da je napravljen shodno novom Statutu,  odnosno jednoj klauzuli koja je usvojena.

– To je ugovor napravljen kao i svaki drugi ugovor o radu, da ima pravo na otpremninu od 36 zarada, kako je to predviđeno zakonom. To je klauzula koja se aktivira samo u slučaju da se jednostrano raskine ugovor – kazao je Vujisić. 

On tvrdi da su radnje kojima se bave Zarubica i ostali „čiste budalaštine“.

– Penzioneri sa Zarubicom na čelu ne daju Sindikatu da radi. Ne daju da radi sindikat koji je član Evropske konfederacije, a koji smo mi uveli tamo, koji dobija svakog dana podršku od svjetskih sindikata. Oni se sada bave budalaštinama i to im je jedini posao – kazao je Vujisić. 

Prema njegovom mišljenju, Zarubica ne može da dođe na čelo Sindikata „na osnovu nekakvih papira koje nameću neke službe“.

– To su ljudi zaluđenici, kojima je jedini posao da rade protiv sindikata. Hoće da vode sindikat, a niko neće da razgovara sa njima. Kako će oni razgovarati sa nekim u Evropi, kad Evropa jedino nas prihvata – pita se Vujisić.

Zarubici opet zatvorena vrata SSCG!

Generalni sekretar Saveza sindikata Crne Gore Duško Zarubica pokušao je nasilno da uđe bez asistencije policije u prostorije SSCG-a, ali u tome nije uspio, kazao je aktuelni generalni sekretar te sindikalne organizacije Marko Nikčević.

Zarubica je sa 40 sindikalaca pokušao da uđe u prostorije, kako bi održao sjednicu Glavnog odbora Saveza sindikata, ali mu Nikčević i njegove pristalice nisu dozvolili da uđe.

– Nismo ni danas uspjeli da uđemo u prostorije SSCG. Sjednicu sam održao na drugom mjestu, imamo iznajmljene prostorije pedeset metara od glavnih prostorija Saveza. Nisam kontaktirao policiju, jer bi to bila najgora varijanta ako budem morao da zahtevam asistenciju policije da uđem tamo gdje treba – kazao je Zarubica. 

On očekuje da će sudski organi u što kraćem roku donijeti odluku.

– Dok se ne donesu sve odluke koje trebaju, neću ulaziti u prostorije, ali vrlo brzo se očekuje to – zaključio je Zarubica.

Izvor. KODEX

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *