DONATORSKA AKCIJA MEĐUNARODNOG KLUBA ŽENA I SEKCIJE ŽENA UPRAVE I PRAVOSUĐA SAVEZA SINDIKATA CRNE GORE

Međunarodni klub žena Crne Gore u organizaciji Sekcije žena Sindikata Uprave i pravosuđa Saveza sindikat Crne GOre juče je donirao parkni mobilijar Javnoj ustanovi Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju ,,Pljevlja“.

Kako je rečeno juče prilikom otvaranja dječjeg igrališta u ovom centru potreba za igrom druženjem i rekreacijom je potreba svakog djeteta.  Međunarodni klub žena je prepoznao potrebe djece sa smetnjama u razvoju u Pljevljima i napravio veliki iskorak u obezbjeđivanju istih prava za svu djecu kroz donaciju parknog mobilijara.

Kako je istakla predsjednica Međunardnog kluba žena Heder Torens sredstva za kupovinu ovog mobilijar su skupljena na božićnjem Bazaru u Delta sitiju koji je organizovan u decembru prošle godine. 

Posebno se zahvaljujem 24 ambasadama i dvijema nevladininim organizacijama koje su učestovali na bazaru od čijih sredstava je održana donacija. Naš klub učestvuje na raznim akcijama i nastaviće da pomaže ženama i djeci – kazala je Torens. Kako je istakla direktorica Centra Svetlana Dujović uz veliku  poršku donatora koji su prethodnih mjeseci sakupljali sredstva djeca uživaju u igri i druženju. 

Ovaj prostor smo oplemenili i da se naša djeca sa smetnjama u razvoju druže sa drugom djecom. Date su im nove mogućnosti za uživanje. Kroz igru će oni mnogo i učiti, biće to i vid rekreativnih radionica gdje će djeca poboljšavati fizičke i psihičke sposobnosti – kazala je Dujović.

Opština Pljevlja i betonirala prostor na kome se mobilijar nalazi, a Uprava za šume je donirala sadnice kojima smo oplemenile prostor.

Ovo je dio šire akcije koju je organizovala Sekcija žena uprave i pravosuđa Saveza sindikata Crne Gore na čelu sa Milkom Bajić. U okviru ove akcije donirali su igračke i odjeću Ministarstvo finansija, Mtel, Zapad banka, Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, Doo ,,Donator“ i mnogi drugi – kazala je Dujović.

Sekretar za društvene djelatnosti opštine Pljevja Mersudin Halilović istakao je da je donacija usmjerena na pravo mejsto.

Ova ustanova je prepoznatljiva ne samo u Pljevljima nego i u našoj državi – kazao je Halilović istakvaši da je upravo opština Pljevlja osnivač ove ustanove.

Prisutnima su se obratili i Milka Bajić kao i generalni sekretar Saveza sindikata Crne Gore Duško Zarubica koji su istakli da je ovo samo jedna u nizu akcija koje su oni organizovali za djecu sa posebnim potrebama i da će nastaviti sa donacijama.

Djeca Centra su upriličili prigodan program za goste.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *