MISIJA SVJETSKE BANKE U POSJETI SSCG

Članovi misije Svjetske banke Svetlana Proskurovska (viši stručni saradnik za javni sektor),  i Danijela Vukajlović-Grba (konsultant),  su se sastali sa generalnim sekretarom Saveza sindikata Crne Gore Duškom Zarubicom i njegovim saradnicima. 

Sastanak je održan u zgradi ove radničke asocijacije, a tema sastanka bila je uloga Sindikata u upravljanju i kontroli procesa smanjenja broja zaposlenih u javnom sektoru.

Misija Svjetske banke, a u vezi interesovanja Vlade za Pregledom javnih finansija, je u posjeti Crnoj Gori od 13-17. juna 2016.godine.

Prvi put su u posjeti bili prije šest godina i ovaj put su htjeli da ažuriraju podatke i upoznaju se sa situacijom koja se odvijala od 2012. godine kako bi napravili izvještaj za kraj godine.

Generalni sekretar Duško Zarubica izvjestio ih je sa stanjem zaposlenih u javnom sektoru i zaradama, kao i da se 17 odsto bruto društvenog proizvoda izdvaja za zarade u ovom sektoru. 

On je izvijestio goste iz Svjetske banke o donošenju Zakona o zaradama u javnom sektoru i koliko su oni iz SSCG dopinijeli izmjenama u pojedinim članovima, kao i to da je 11 njihovih predloga od 14 prihvaćeno. 

Svetlana Proskurovska je istakla da je našem javnom sektoru neophodna reforma i da se moraju nagrađivati radnici koji su efikasni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *