SSCG PODRŽAVA ZAPOSLENE U ŽELJEZNIČKOG PREVOZU

Od strane predstavnika Reprezentativnog sindikata Željezničkog prevoza koji pripadaju SSCG informisani smo o situaciji  sa kojom se suočavaju zaposleni u ovom kolektivu, kojima zarade kasne već tri mjeseca.

Uprkos kašnjenju zarada, ovi zaposleni redovno i savjesno obavljaju svoje radne obaveze, u prilog čemu svakako idu priznanja koje je ovo preduzeće, od javnog interesa, dobilo u prethodnom periodu.

Smatramo da je osnovno pravo svakog zaposlenog pravo na zaradu koji ne  može ni na jedan način u tom dijelu biti uskraćeno. Svakako njihova egzistencija jednim dijelom je ugrožena s obzirom na kašnjenje plata od gotovo tri mjeseca. Savez sindikata Crne Gore je kontaktirao sa njima i upoznati smo sa svim problemima i svakako smo tu da im pružimo bilo kakavu podršku prije svega stručnu u njihovim nastojanjima za rješavanje ovih pitanja. 

S toga apelujemo na sve nadležne organe da se nađe put i način da se ovim zaposlenim obezbijedi redovno primanje zarada i normalni uslovi života kako njih tako i članova njihovih porodica. 

Povodom toga uputili smo i apel ministru finansija Drašku Konjeviću da u okviru svojih ingerencija preduzme aktivnosti na rješavanju njihovih problema. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *