PREDSJEDNIK SINDIKALNOG POVJERENIŠTVA SSCG PLJEVLJA, RATKO PEJOVIĆ

U Pljevljima je juče održan sastanak predsjednika sindikalnih organizacija i predstavnika podružnica članica Saveza Sindikata Crne Gore ( SSCG ) sa teritorije opštine Pljevlja.

Sastanku su pored predsjednika sindikalnih organizacija i predstavnika podružnica prisustvovali izvršni sekretar SSCG Ranko Božović, rukovodilac pravnih kancelarija SSCG Goran Ćulafić, te šefica pravne službe SSCG Senka Drašković.

Na sastanku je pored razmatranja aktuelnih tema vezanih za Zakona o Socijalnom savjetu, Zakona o reprezentativnosti sindikata i Zakona o radu čije je donošenje najavljeno za poslednji kvartal ove godine izvršen i izbor predsjednika sindikalnog povjereništva SSCG za opštinu Pljevlja.

Za predsjednika sindikalnog povjereništva SSCG za opštinu Pljevlja a na predlog sindikalne organizacije Organa lokalne uprave Opštine Pljevlja izabran je Ratko Pejović.

Pejović je član glavnog odbora sindikalne organizacije Organa lokalne uprave Opštine Pljevlja, član glavnog odbora Sindikata Uprave i pravosuđa i predsjednik novoformiranog Strukovnog odbora vatrogasaca – spasilaca Crne Gore.

Pejović je obraćajući se prisutnim predsjednicima sindikalnih organizacija, predstavnicima podružnica i predstavnicima SSCG izrazio zahvalnost sindikalnoj organizaciji Organa lokalne uprave Opštine Pljevlja koja ga je predložila za predjednika povjereništva kao i predsjednicima sindikalnih organizacija koji su mu glasajući za taj predlog ukazali povjerenje. Istakao je da će ovu funkciju ili bolje reći obavezu obavljati odgovorno, u skladu sa Statutom SSCG, programom rada i u okviru zadataka propisanih Odlukom o radu i djelovanju sindikalnih povjereništava koje je donijela Skupština SSCG. Naglasio je da će u narednom periodu koordinirati rad sindikalnih organizacija i biti svojevrsna kopča između sindikalnih organizacija, granskih sindikata i Saveza Sindikata Crne Gore.

Sindikalno povjereništvo u Pljevljima kao teritorijalni oblik organizovanja SSCG u narednom periodu inteziviraće aktivnosti i poseban akcenat dati na zaštiti prava i unapređenju položaja zaposlenih sa teritorije opštine Pljevlja.

Ratko Pejović je izabran na mandatni period od pet godina i funkciju predsjednika sindikalnog povjereništva će obavljati volonterski.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *