Potpukovnik Petrović predsjednik Skupštine Stambene zadruge „Odbrana“

Potpukovnik Zdravko Petrović predsjednik je Skupštine Stambene zadruge „Odbrana“, a Mladen Burić v.d. izvršnog direktora, javili su iz Ministarstva odbrane.

Ovo je odlučeno na današnjoj Osnivačkoj skupštini Zadruge, održanoj u Ministarstvu odbrane.

Na sjednici su usvojena zadružna pravila te, pored predsjednika Skupštine i v.d. izvršnog direktora, izabrani organi Zadruge, članovi i predsjednici Upravnog i Nadzornog odbora.

Za predsjednicu petočlanog Upravnog odbora, od kojih su dva iz redova Sindikata Vojske Crne Gore, a tri predstavnici Ministarstva odbrane, Skupština je izabrala Sanelu Spahić, dok je na čelo tročlanog Nadzornog odbora, koji se biraju iz redova zadrugara, izabran Stefan Šaponjić.

“Osnivačka skupština Stambene zadruge „Odbrane“ važan je signal da su Sindikat Vojske i Ministarstvo odbrane odlučni u namjeri da na ozbiljan i sistemski način rješavaju stambene probleme zaposlenih u Vojsci Crne Gore i u Ministarstvu odbrane”, kazali su iz ovog ministarstva.

Današnjoj sjednici prisustvovali su državi sekretar Ministarstva odbrane, Slobodan Filipović i generalni direktor Direktorata za ljudske resurse, Mihailo Volkov.

Obraćajući se članovima Osnivačke skupštine, Filipović je kazao da osnivanje Stambene Zadruge „Odbrana“ predstavlja novi podsticaj rješavanju stambenih pitanja zaposlenih u Vojsci i u Ministarstvu.

On je izrazio uvjerenje da će Zadruga veoma brzo dati svoje prve rezultate i pozvao zadrugare da afirmišu njen rad i misiju.

„Mogućnosti i benefiti Zadruge nijesu samo u podsticanju stambene izgradnje, već i u osmišljavanju kreditnih linija i sličnih modaliteta rješavanja osnovnih egzistencijalnih potreba zaposlenih u Vojsci i Ministarstvu“, naglasio je Filipović.

On je podsjetio da je Stambena zadruga „Odbrana“ formirana po uzoru na stambene zadruge iz oblasti zdravstva i prosvete, te izrazio uvjerenje da će se broj zadrugara u „Odbrani“ vremenom povećavati.

Stambena zadruga „Odbrana“ osnovana je 26. septembra ove godine, Ugovorom o njenom osnivanju, koji su potpisali ministar odbrane, Predrag Bošković i predsjednik Sindikata Vojske Crne Gore, Mladen Burić.

Kako je tada istakao Bošković, osnivanjem Zadruge, Ministarstvo pokazuje svoju spremnost za socijalni dijalog, i to sa onima kojima je cilj konkretno djelovanje u rješavanju suštinskih potreba pripadnika Vojske i Ministarstva odbrane.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *