PREDSTAVNICI TURSKIH SINDIKATA POSJETILI SAVEZ SINDIKATA CRNE GORE I DOGOVORILI SARADNJU

Predsjednik Sindikata turizma Džemal Bakindi  i Sindikata prehrambene šećerne industrije Isa Gok posjetili su juče generealnog sekretar Saveza sindikata Crne Gore Duška Zarubicu kako bi dogovorili buduću saradnju. Sastanku su prisustvovali i predstavnici ambasade Turske. Predstavnici turskih sindikata su u Podgoricu doputovali zbog prisustva Vijeću Sindikata Jugoistočne Evrope za saradnju, solidarnost i podršku (EFFAT) koji se od 14. do 16. novembra održavao u Hotelu ,,Aurel“

Fondacija Fridrih Ebert je podržala sastanak sindikata – članica EFFAT-a iz jugoistočne Evrope, a domaćin je bio Sindikat poljoprivrede, prehrambene i duvanske industrije Crne Gore.

Zaključeno je da u sektoru poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma u  većini zemalja ovog dijela Evrope treba jačati socijalni dijalog na rudimentarnom nivou i socijalnim partnerima predstoji veliki posao kako bi ga osnažili na korist društva u cjelini.

 Sindikat poljoprivrede prehrambene i duvanske industrije Crne Gore Veljko Baošić kazao je na tom skupu da je ,,djelovanje sindikata poljoprivrede, prehrambene i duvanske industrije Crne Gore kroz ovaj Savjet izgrađuje socijalni dijalog kao modela za artikulisanje zahtjeva članova, a samim tim i ostvarivanjem većih prava“. 

Milan Jeftić iz Fondacije Fridrih Ebert podržava razvoj socijalnog dijaloga u zemljama jugoistočne Evrope. U skladu sa svojim regionalnim aktivnostima.

Sastanku u hotelu ,,Aurel“ je između ostalih prisustvovao i Harald Videnhofer, generalni sekretar Evropske federacije turizma i poljoprivrede – EFFAT.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *