PEJOVIĆ: Probleme što prije riješiti u trouglu radnici, rukovodstvo preduzeća i Osnivač

Povodom javno iznijetih stavova, zahtjeva i namjera zaposlenih u neposrednoj proizvodnji (kotlarnica u Skerlićevoj) DOO „Grijanje“ Pljevlja a potom i obraćanja rukovodstva preduzeća reagovali su iz Sindikalnog povjereništva SSCG Opštine Pljevlja.

Predsjednik Sindikalnog povjereništva Saveza Sindikata Crne Gore Opštine Pljevlja Ratko Pejović izrazio je razumjevanje za situaciju u kojoj se nalaze zaposleni u DOO „Grijanje“. Sama činjenica da su zaposleni krajem mjeseca jula primili lični dohodak za septembar 2018. godine te da trenutno zarađuju 12 platu dovoljno govori o položaju u kojem se nalaze zajedno sa svojim porodicama. Smatra da je svaki vid borbe i skretanje pažnje na probleme u kojima se nalaze legitiman ukoliko će u krajnjem dovesti do rešavanja tih problema.

Pejović ističe da poštuje odnos rukovodstva DOO „Grijanje“ prema obavezama preuzetim kroz potpisani Sporazum o reprogramu poreskih dugovanja što ga čini rijetkim ako ne i jedinim preduzećem čiji je osnivač Opština sa takvim odnosom. Sa druge strane zaposleni u preduzeću zajedno sa svojim porodicama ne smiju trpjeti posledice nedomaćinskog poslovanja u prethodnom periodu. U konačnom, potrošači tj. korisnici usluga DOO „Grijanje“ koji redovno izmiruju svoje obaveze ne smiju biti žrtve nagomilanih problema a imajući u vidu da je do početka grejne sezone ostalo manje od mjesec dana.

Zato Pejović poziva rukovodstvo preduzeća da zajedno sa predstavnicima radnika  i uz učešće i pomoć opštine Pljevlja kao osnivača što prije iznađu rešenje za novonastalu situaciju a na zadovoljstvo svih interesnih strana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *