Milion i po eura za stanove zaposlenih u zdravstvu

Vlada Crne Gore će u periodu od 2021. do 2023. godine Stambenoj zadruzi “Zdravstvo” uplatiti milion i po eura za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u zdravstvu, predviđeno je Sporazumom koji su danas potpisali ministar zdravlja Kenan Hrapović i predstavnici reprezentativnih sindikata zdravstva Ljiljana Krivokapić i Vladimir Pavićević.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, Hrapović je kazao da na taj način Vlada Crne Gore nastavlja da vodi odgovornu politiku države u sektoru zdravstva.

“Zajedno sa pregovorima koje Vlada ovih dana nastavlja u cilju povećanja zarada zaposlenima u zdravstvenom sistemu, ovo je još jedan pokazatelj brige Vlade Crne Gore i Ministarstva zdravlja o zdravstvenim radnicima i njihovom standardu”, rekao je Hrapović.

On je podsjetio da je u prethodnom periodu uz pomoć Vlade i u saradnji sa Stambenom zadrugom, 167 zaposlenih u zdravstvu riješilo stambeno pitanje.

Dodao je i da je u toku konkurs za individualno rješavanje stambenog pitanja putem izgradnje, rekonstrukcije ili kupovine stambenog objekta – kuće po povoljnim uslovima, vrijedan 300.000 eura, te da će za istu namjenu do kraja godine biti raspisan još jedan, u iznosu od 200.000 eura.

Krivokapić je istakla da je zadovoljna što će i dalje zaposleni u zdravstvu moći, pod povoljnim uslovima i po cijeni nižoj i do 50 odsto od tržišne, da riješe stambeno pitanje.

“Ono što je jako važno je da se na sjeveru upravo rade pregovori sa predsjednicima opština Pljevlja, Bijelo Polje i Berane, kako bi opština dala placeve oslobođene od komunalija, a dalje bi stambena zadruga u skladu sa postojećim pravilnicima i konkursima zdravstvenih ustanova, dodijelila stanove pod povoljnostima”, najavila je.

Krivokapić je kazala da su obavljeni razgovori sa predsjednikom oštine Kotor, a da se očekuju razgovori sa predsjednikom opštine Herceg Novi i Budva, te da se nada da će i na jugu uskoro početi gradnja stanova.

Pavićević je naglasio da se tim činom nastavlja dobra praksa saradnje Vlade i resornog ministarstva sa sindikatima u zdravstvu i sa stambenom Zadrugom.

“Do sada su izgrađene 322 stambene jedinice i počeli smo da dijelimo kredite zadrugarima po vrlo povoljnim uslovima, tako da ovim putem pozivam sve zaposlene u zdravstvu da se učlane u stambenu zadrugu, jer će sigurno tim svojim članstvom ostvariti neki benefit što se tiče rešavanja stambenih potreba”, poručio je Pavićević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *